Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Άμεση ανακεφαλαιοποίηση και αυτόνομη πορεία του ΤΤ ζητεί ο σύλλογος εργαζομένων


Υπέρ της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και της συνέχισης της αυτόνομης πορείας του τάχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Σύλλογος, με θέμα «Η θέση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο Τραπεζικό τοπίο και ο ρόλος του στην Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας». 

Ο κ. Δεληχάτσιος επισήμανε ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα το ΤΤ έχει επιβαρύνει το Δημόσιο, ενώ αντίθετα το Δημόσιο έχει εισπράξει από το ΤΤ, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 3,5 δισ. ευρώ. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκανδαλώδες σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μετόχων τους ενώ, ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ, είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων. Σε χαιρετισμό στην ημερίδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «ότι το ΤΤ είναι μη βιώσιμο, σε άλλες χώρες μπορεί να είχαν και ποινικές συνέπειες». Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να περιφρουρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΤΤ και των ΕΛΤΑ, είπε η κ. Βαλαβάνη, επισημαίνοντας ότι οι απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περιείχαν ψευδή επιχειρήματα. 

Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Στουρνάρα ότι το ΤΤ δεν είναι βιώσιμο. Θα θέσουμε το θέμα του ΤΤ στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε το ΤΤ να περιληφθεί στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, είπε ο κ. Πρωτόπαπας. Μετά, θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία ή να συμμετάσχει οικειοθελώς στις διεργασίες που γίνονται στο τραπεζικό σύστημα, συμπλήρωσε. Από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο βουλευτής Νότης Μαριάς είπε ότι δεν πρέπει να γίνει ξεπούλημα του ΤΤ όπως έγινε στην περίπτωση της ATE bank. 

Με τον τρόπο που γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση, ενισχύονται οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών και τα βάρη φορτώνονται στους πολίτες, τόνισε. Εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, το μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, Παναγιώτης Κατηφές είπε ότι, ως κόμμα, το ΚΚΕ στέκεται αντίθετο στις ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών. Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Συνομοσπονδία είναι στο πλευρό του ΤΤ και τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας και ανακεφαλαιοποίησης του και ενός ισχυρού δημόσιο τραπεζικού πυλώνα.

Xρήστος Μαζάνης 

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: