Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ξανά πρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου ο Κώστας Ζωνίδης

kostas zonidhs

Στη θέση του προέδρου της Τράπεζας Ηπείρου επανεξελέγη το βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Ζωνίδης ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας το τοπικό συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό μας Ίδρυμα να εξακολουθήσει να καταγράφει μια ανοδική τροχιά ακόμα και σε καιρούς κρίσης.

Η επανεκλογή του κ. Ζωνίδη δεν ήταν εύκολη καθώς χρειάστηκαν δύο ψηφοφορίες προκειμένου να επικρατήσει των «αντιπάλων» του.

Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου ήταν, εκτός από τον κ. Ζωνίδη, ο Θανάσης Τζιάλας και ο Δημήτρης Νάσης.
Στην πρώτη καταμέτρηση των ψήφων οι δύο πρώτοι υποψήφιοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι λαμβάνοντας από τέσσερις, ενώ ο κ. Νάσης έλαβε μόνο τη δική του ψήφο.
Απ' αυτόν όμως κρίθηκε η δεύτερη ψηφοφορία μιας και η δική του ψήφος καθόρισε το αποτέλεσμα.
Έτσι στην επαναληπτική διαδικασία ο κ. Ζώνιδης έλαβε πέντε ψήφους έναντι τεσσάρων του κ. Τζιάλα.
Η υπόλοιπη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: «Α' Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθ. Οικονόμου, Β' Αντιπρόεδρος ο Δ. Νάσης, Γραμματέας ο Κ. Μπαράτσας και Ταμίας ο Γιώργος Γιαννάκης».
Με δηλώσεις του ο επανεκλεγείς πρόεδρος σημείωσε τα εξής: «Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές. Οι συνεταίροι μας με τη μαζική προσέλευση και την ετυμηγορία τους έδειξαν ότι αναγνωρίζουν την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της ΣΤΗ και επιθυμούν τη συνέχιση της.
Το νέο Δ. Σ θα συνεχίζει να εργάζεται με συνέπεια και ζήλο ώστε να πείσουμε όλους τους Ηπειρώτες να πυκνώσουν τις τάξεις μας και όλοι μαζί να κάνουμε την ΣΤΗ την πρώτη τράπεζα του τόπου μας. Υπάρχει μια ανανέωση στο Δ.Σ. για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο».
Ερωτηθείς να σχολιάσει αν διαπιστώνει πως έχουν δημιουργηθεί δύο αντίπαλοι πόλοι στο νέο Δ.Σ που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για την πορεία της Τράπεζας ο κ. Ζωνίδης ήταν κατηγορηματικός πως σε μια επιχείρηση δεν χωρούν πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες.
«Η τράπεζα δεν έχει να κάνει με πολιτικές ή προσωπικές διαφορές. Είναι επιχείρηση και θέλουμε καλύτερους αριθμούς. Οι διαφορετικές απόψεις είναι καλό και αναγκαίο να υπάρχουν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και να γίνει η Συνεταιριστική Τράπεζα η πρώτη τράπεζα του τόπου», τόνισε ο κ. Ζωνίδης.
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για συνένωση όλων των συνεταιριστικών τραπεζών σε μία, διαψεύδοντάς τα.
Όπως σημείωσε σε επικοινωνία που είχε με την Τράπεζα της Ελλάδος τον διαβεβαίωσαν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ειδικά για μία τράπεζα όπως αυτή της Ηπείρου που έχει καταφέρει όχι μόνο να μην είναι προβληματική αλλά αντιθέτως επικερδής.
«Οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι τράπεζες ειδικού σκοπού και δεν μπορούν να πάψουν να έχουν την τοπικότητα σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους. Αν χάσουν την τοπικότητά τους χάνουν και την αξία και το νόημα της ύπαρξής τους», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: