Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τουριστικό «άνοιγμα» στην Κύπρο από την Π.Ε. Πρέβεζας

Τουριστικό «άνοιγμα» στην Κύπρο από την Π.Ε. Πρέβεζας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή αναχώρησαν οι Κύπριοι τουριστικοί πράκτορες που βρέθηκαν για τρεις ημέρες στην Πρέβεζα ως φιλοξενούμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας.

Όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη Μεγαλόνησο για τα παράλια της Ηπείρου και οι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν ενθουσιασμένοι σημειώνοντας πως η ακτογραμμή της Ηπείρου σε συνδυασμό με τη Λευκάδα, μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους Κύπριους τουρίστες.


stratos iwannoy

Ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν να οργανωθούν πακέτα για την τουριστική περίοδο του 2013, με ενεργοποίηση πτήσεων charter από και προς τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου και τόνισε προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν και οι συζητήσεις των tour operators της Κύπρου με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων του νομού προκειμένου να επιτευχθούν και οι σχετικές συμφωνίας.
Η περιφέρεια Ηπείρου, συνέχισε ο κ. Ιωάννου με συγκριμένες δράσεις στηρίζει τη συνεργασία των εκπροσώπων του τουρισμού και από εκεί και πέρα θα πρέπει τις ευκαιρίες αυτές να τις αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρσιμού.
cyprus 4

Ο Αντιπεριφερειάρχης θύμισε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν συνέχεια των ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου για συντονισμένη προβολή στην Κύπρο μετά και την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2012» που πραγματοποιήθηκε από 27 μέχρι 29 Απριλίου στην Λευκωσία και οι ενδείξεις για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές με το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος να στρέφεται προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε τοπικά - παραδοσιακά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: