Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Και τον Σεπτέμβριο 8 νεκροί, σύμφωνα με την Γ.Α.Δ. Π.Η. «Θερίζουν» τα τροχαία στους δρόμους της Ηπείρου. Στις 1.343 παραβάσεις, οι 507 για ταχύτητα!



Τον μηνιαίο απολογισμό του Σεπτεμβρίου έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, με τα θανατηφόρα τροχαία στους δρόμους να απασχολούν έντονα τις Αρχές, αφού κι αυτό το μήνα έγιναν 7 θανατηφόρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 συνάνθρωποί μας και να τραυματιστούν σοβαρά 3 και άλλοι 3 ελαφρά. 

Από την άλλη, τον Σεπτέμβριο κατασχέθηκαν 305 κιλά χασίς (η μισή ποσότητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), που η συγκομιδή άγγιξε τα 650 κιλά!

Τα αίτια των ατυχημάτων 
Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία, εντοπίζει τα αίτια των τροχαίων, επισημαίνοντας ως τα πιο βασικά γι' αυτό το μήνα την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, την οδήγηση χωρίς προσοχή, την παραβίαση προτεραιότητας, την απόσπαση της προσοχής του οδηγού, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Έλεγχοι Τροχαίας 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο. 
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκαν 11.789 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων 1.343 παραβάσεις. Στη λίστα αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι 507 για υπερβολική ταχύτητα, οι 203 για στέρηση ασφαλιστηρίου και η 148 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

532 συλλήψεις 
Όσον αφορά την μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομίας, τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 532 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων (397) ήταν λαθρομετανάστες. Για ναρκωτικά 18 άτομα, διαρρήξεις 10, για όπλα 8, για μαστροπεία 3 κ.α. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 49 υποθέσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι κατασχέθηκαν 305 κιλά χασίς (έναντι 650 τον Αύγουστο), 15 γραμμάρια ηρωίνη, 33 δενδρύλλια κάνναβης, 81 χάπια κ.α. 

www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: