Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δ.Α.Σ. Πρέβεζας "Κινητοποιήσεις ενάντια στην αθλιότητα των 625 ευρώ το μήνα".

Δ.Α.Σ. Πρέβεζας "Κινητοποιήσεις ενάντια στην αθλιότητα των 625 ευρώ το μήνα"
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα « κοινωφελούς εργασίας» που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, μόνιμη σταθερή εργασία και τη λήψη μέτρων ανακούφισης για τις οικογένειές τους.
Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα που ανακυκλώνει τους ανέργους και μετά από 5 μήνες τους ξαναπετά στην ανεργία.

Στην πραγματικότητα, με αυτά τα 3.125 ευρώ, οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν για 12 μήνες, αφού μετά την πάροδο των 5 μηνών λήγει το πρόγραμμα, και για τους υπόλοιπους 7 μήνες δεν έχουν δικαίωμα ένταξης σε άλλο πρόγραμμα.

Μάλιστα, εάν κάποιος άνεργος δουλέψει και κολλήσει κάποια ένσημα μέσα στο επόμενο 7μηνο, δεν θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του επόμενου έτους, γιατί δεν θα θεωρείται μακροχρόνια άνεργος! Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία , με ένα κομμάτι ψωμί να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα.

Τέτοια προγράμματα μόνο προβλήματα δημιουργούν αφού έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει όρθιο από τις καταχτήσεις των εργαζομένων.
Με τέτοια προγράμματα δεν καλύπτονται οι πραγματικές και υπαρκτές ανάγκες των δήμων ,της περιφέρειας ,των νοσοκομειων,σε εργαζόμενους και εργασία.
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αντιμετωπίζονται σαν επαίτες που τους έκαναν και χάρη δίδοντας προσωρινή δουλειά ( ενώ τους χρησιμοποιούν στις ποιο βαριές εργασίες παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα και συμβάσεις.)
Τα ίδια τα προγράμματα έρχονται να ανατρέψουν συμβάσεις, κατώτερα μεροκάματα ωράρια εργασίας, και κατακτήσεις με σκοπό να τα πάνε ποιο χαμηλά.
Ο συντονισμός και η κοινή δράση με τους μονίμους υπαλλήλους είναι απαραίτητος αφού όλοι πλήττονται από τις ανατροπές που στοχεύουν σε εργασιακές σχέσεις τύπου ΄΄γαλέρας΄΄ και μισθοί Βουλγαρίας και Κίνας.
Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αντί να καταγγείλει όλο αυτό το αίσχος και το σκλαβοπάζαρο, που χτυπά ταυτόχρονα το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το αποδέχτηκε και έσπευσε μάλιστα να το προωθήσει μέσω του ΙΝΕ.

Και έπειτα διαμαρτύρεται για τα μνημόνια και το χτύπημα των μισθών και των συμβάσεων, όταν την ίδια ώρα πρωτοστατεί και αυτή σε όλη αυτή την επιχείρηση υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων. Αποδεικνύονται έτσι, και μέσα απ' αυτό το γεγονός, ο πραγματικός ρόλος της ΓΣΕΕ,ως εργοδοτικός και κυβερνητικός, ο υποκριτικός «αντιμνημονιακός» λόγος της και η ζημιά που κάνει.
Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται και ότι το τσάκισμα των μισθών και των συμβάσεων όχι μόνο δεν εξαντλείται σε ένα μόνο «πακέτο» μέτρων (όπως το μνημόνιο), αλλά αποτελεί βασική προτεραιότητα όσων υπηρετούν τη μεγαλοεργοδοσία και γι' αυτό γενικεύεται μέσα από κάθε μέτρο, είτε αυτό αφορά τη «στήριξη των ανέργων», είτε αυτό αφορά την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».
Οι δυνάμεις ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να απομονώσουν όσους προσπαθούν να τους περιφέρουν από πόρτα σε πόρτα αυτών που έστησαν αυτά τα δουλεμπορικά προγράμματα.
Δίνοντας αυταπάτες για πληρωμή από μέρα σε μέρα από εβδομάδα σε εβδομάδα σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίσουν να τους τρομάζουν με τους αγώνες τους να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι κανένας δεν μπορεί να τους αφήνει στη φτώχεια την ανασφάλεια στην ανεργία.
Να ξεφύγει από τις λογικές ο εργαζόμενος ότι κανένας αγώνας δεν έχει αποτελέσματα.
όταν ο αγώνας είναι καλά προετοιμασμένος καλά οργανωμένος με στόχο με προσανατολισμό έχει και αποτελέσματα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ καλούν τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά.
Για να καταδικαστεί η τρικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.
Στις 18 Οκτώβρη να νεκρώσουν τα πάντα
Ολοι στη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον φόρο 9,30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: