Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Αυτό είναι ρουσφέτι. Ο κουμπάρος της Ντόρας, μορφωτικός ακόλουθος στο Αργυρόκαστρο, για ένα σχολείο.


«Οι κουμπάροι στα πόστα και οι δάσκαλοι απλήρωτοι». Με αυτό τον τίτλο υποδέχθηκαν πολλά ομογενειακά site της Αλβανίας τον διορισμό του κ. Νίκου Γερασιμίδη στη θέση του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Προξενείο του Αργυροκάστρου.

Σε μία θέση που δεν υπήρχε μέχρι τώρα και δημιουργήθηκε για προφανείς λόγους και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η χώρα προχωρά σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Νίκου Γερασιμίδη, υπογράφηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και ήδη προκαλεί πολλά σχόλια μεταξύ των Βορειοηπειρωτών.



















Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αρμοδιότητα του κ. Γερασιμίδη αφορά στην περιοχή της Χειμάρας, δηλαδή στο ένα και μοναδικό σχολείο που λειτουργεί εκεί και το οποίο εποπτεύονταν από το Προξενείο των Τιράνων καθώς ολόκληρη η περιφέρεια εξυπηρετείται από την Ελληνική Πρεσβεία.

Το καθεστώς αυτό λοιπόν αλλάζει και το ελληνικό κράτος, σε καιρούς πολύ δύσκολους, ορίζει έναν μορφωτικό ακόλουθο για ένα μόνο σχολείο!

Πρόκειται για μία απόφαση που μόνο πικρά χαμόγελα πολλά να προκαλέσει κι αυτό βέβαια δεν σχετίζεται με το πρόσωπο, αλλά με τη νοοτροπία ενός κράτους, το οποίο δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν κάνει το παραμικρό για να αλλάξει, παρότι αυτό το απαιτεί από τους πολίτες του.

www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: