Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το ηθικόν δίδαγμα με τα γεγονότα των φοροφυγάδων της Ύδρας.''Καλύτερα να τα κάψω στα μπουζούκια και στις μοντέλες παρά να τα δώσω για μισθούς των κηφήνων της ΕΡΤ και του Καναλιού της Βουλής''!


Σύμφωνοι:Eίναι πρόκληση οι πιο πολλοί επιχειρηματίες των δημοφιλών τουριστικών προορισμών να μην κόβουν αποδείξεις. 

Και επιπλέον να προσφεύγουν σε τραμπουκισμούς για να απελευθερώσουν τον μερακλή ταβερνιάρη που κρατούσαν στο τμήμα οι αστυνομικοί της Ύδρας. 

Ποιοί όμως είναι εκείνοι που «εκπαιδεύουν» τους επιτηδευματίες των κοσμοπολίτικων νησιών στην φοροδιαφυγή;

Κατ΄αρχήν οι λεγόμενοι «επώνυμοι» πελάτες τους. Σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Κέρκυρα, η Κρήτη κλπ προσαράζει μεγάλο μέρος του μαύρου χρήματος. 

Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, φίρμες της σόου μπιζ, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι (που δηλώνουν 8.000 ευρώ ετησίως) και πάει λέγοντας.

Για όλους αυτούς έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις λίστες του ΣΔΟΕ. 

Θυμάσθε τους περίφημους γιατρούς του Κολωνακίου η τις λίστες της τηλεπερσόνας- του Καπελέρη- που εμφανιζόντουσαν κάθε τόσο; Πόσοι απ΄αυτούς πλήρωσαν την Εφορία; Σε πόσους έγιναν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. 

Πάμε στοίχημα ότι κανέναν δεν ακούμπησαν; 

Μάλιστα μερικοί προτίμησαν να οδηγηθούν για μερικούς μήνες στις πισίνες του Αραβαντινού (Κορυδαλλός), παρά να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Όταν σκάει στο Νammos ο σκαφάτος μεγαλογιατρός, μεγαλοδημοσιογράφος, μεγαλοδικηγόρος που δηλώνουν 20.000 ετησίως, κορόιδα είναι οι επιτηδευματίες της Μυκόνου να κόβουν αποδείξεις;

Έστω όμως ότι υπάρχουν έντιμοι ανάμεσά τους και το κάνουν αποδίδοντας τον φόρο στο κράτος.

Πως διαχειρίζεται όμως αυτό το άθλιο κράτος τα έσοδα από τους εντίμους επιτηδευματίες;

Να σας πούμε: Τα κάνει μισθούς για τις νεοπροσληφθέντες μετριότητες της κρατικής τηλεόρασης. Για τους κηφήνες (νέας εσοδείας του εγκεφαλικού Κεδίκογλου) της Αγίας Παρασκευής, για τους πολυθεσίτες κηφήνες του Καναλιού της Βουλής, το οποίο αρνείται να κλείσει ο μπούγκα-μπούγκα Μειμαράκης.

Ένας Μειμαράκης που έκλεισε την Βουλή μιας χρεοκοπημένης χώρας για να ξεχυθούν στα πελάγη της διαπλοκής οι 300 καθώς και ο στρατός των διορισμένων συγγενών, φίλων κ.λπ. υπαλλήλων του ναού της ρουσφετολογίας.

Όσο αυτό το διεφθαρμένο κράτος θα προστατεύει τις διορισμένες κομματικές συμμορίες, δεν θα ακουμπά το χυδαίο τέρας του Δημοσίου, τόσο οι επιχειρηματίες θα έχουν το συνειδησιακό άλλοθι να λένε "καλύτερα να τα σπρώξω στη κόκα, στους αστακούς και στις μοντέλες παρά στους κηφήνες δημοσίους υπαλλήλους και στον σκουπιδοτενεκέ των κρατικών καναλιών".

Γαία πυρί μειχθήτω...

Από τον Βασίλη Μπόνιο 

www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: