Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. '' Όχι άλλα μέτρα''.





ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
               ΠΑ.ΣΟ.Κ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            Αθήνα, 24 Αυγούστου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

        Για μια ακόμη φορά καλούνται τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες της κυβερνητικής πολιτικής ηγεσίας. Μέτρα – φωτιά περιμένουν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα της κυρίας Μέρκελ.
Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ο λογαριασμός των περικοπών αυξάνεται και θα καταλήξει γύρω στα 15 δις. ευρώ  επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές. Με περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με την εφεδρεία, με την εξαφάνιση των κοινωνικών επιδομάτων, με διάλυση της υγείας και της παιδείας δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας αλλά επιδεινώνεται. Το μέλλον των Ελλήνων παρουσιάζεται ζοφερό και αδιέξοδο. Η σωτηρία της χώρας απαιτεί οι Έλληνες να είναι όρθιοι και παραγωγικοί.
Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει η συνταγή για να γίνει βιώσιμο το χρέος.
            Η κυβερνητική τριανδρία οφείλει να αλλάξει γραμμή πλεύσης και αντί για διαρκή λιτότητα να απαιτήσει τη σύνταξη μιας νέας συμφωνίας για την βιωσιμότητα του χρέους που θα λαμβάνει υπόψη της την αύξηση της ύφεσης το 2013, 2014 και 2015.

Χρειάζεται ένα νέο κούρεμα και αναδιάρθρωση ώστε να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης. Με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ύφεση να βαθαίνει, η χώρα όχι μόνο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αλλά μόνο δάκρυα και αίμα περιμένουν του Έλληνες. Χωρίς λοιπόν την σύνταξη μιας νέας συμφωνίας δεν μπορούν ούτε να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα αλλά ούτε και να εφαρμοσθούν. Κάθε εφαρμογή νέου μέτρου οφείλει να οδηγεί στην δυνατότητα ανακούφισης του λαού και όχι στην ασφυξία του.
Το μαρτύριο του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να είναι το μέλημα των υπεύθυνων πολιτικών ηγετών. Την ώρα που οι φωνές στην Ευρώπη υπέρ της χώρας μας πληθαίνουν δεν γίνεται η κυβερνητική ηγεσία της χώρας να σκύβει και άλλο το κεφάλι στις απαιτήσεις των τροϊκανών.
        Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ  επισημαίνει τέλος ότι οι αντοχές των εργαζομένων έχουν φτάσει στο ακρότατο σημείο και αυτό αποτελεί την ουσιαστική κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ή θα υποταχθούμε πλήρως στην ασύδοτη και καταστροφική “δημοκρατία των αγορών” ή θα απαιτήσουμε από τους εταίρους μια συνολική λύση στο χρέος της ευρωζώνης για να μπορέσουμε να ζήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ούτε η Ευρώπη μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα αλλά ούτε και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη. Το πρόβλημα μας είναι κυρίως πολιτικό και όχι οικονομικό.
Γι' αυτό καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του γιατί δύσκολα οι εργαζόμενοι θα ανεχτούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ένα ακόμη πισωγύρισμα. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε αλλά όχι να υποτασσόμεθα σε αυταρχικές και ετσιθελικές πολιτικές. Χρέος μας είναι να ανασυστήσουμε την Ελλάδα και όχι να την εξαθλιώσουμε ικανοποιώντας τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: