Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Εγκρίθηκαν 200 θέσεις εργασίας για ανέργους στην Π.Ε. Πρέβεζας

Εγκρίθηκαν 200 θέσεις εργασίας για ανέργους στην Π.Ε. Πρέβεζας

Την έγκρισή της για την υλοποίηση του Σχεδίου απασχόλησης 200 ανέργων με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις της περιοχής για διάστημα 24 μηνών, ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, κατόπιν αξιολόγησης των πλαισίων δράσης που κατατέθηκαν από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προσαρμό-Ζω» και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Ορίζοντες».

Αναλυτικά τα πλαίσια δράσης:
«Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας»- Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προσαρμό-Ζω»
Σύμφωνα με το πλαίσιο Δράσης που προτάθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προσαρμό-Ζω», από το Σχέδιο αυτό θα επωφεληθούν 100 άνεργοι προερχόμενοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή επαπειλούμενα από φτώχεια και ΑμεΑ. Η απασχόληση των ατόμων που θα επιλεγούν για απασχόληση σε ατομικές και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2014.
Έχοντας ως προτεραιότητα την πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και την προσπάθεια για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας, το προς υλοποίηση σχέδιο απασχόλησης στοχεύει στην ταυτόχρονη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.

«Τοπικές Δράσεις Ενίσχυσης Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς Τομέα»- Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Ορίζοντες»
Την τοποθέτηση 100 ανέργων σε επιχειρήσεις της περιοχής του Νομού Πρεβέζης προβλέπει το πλαίσιο δράσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Ορίζοντες», με σκοπό να αυξηθεί η απασχολησιμότητα, να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα- και δη η κοινωνική- να αξιοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και παράλληλα να καλυφθούν εξειδικευμένες τοπικές ανάγκες του Δήμου.
Σε δηλώσεις του σχετικά με την έγκριση και την δρομολόγηση της υλοποίησης των παραπάνω Σχεδίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε:
«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για να περιορίσουμε την ανεργία στην περιοχή μας και να τονώσουμε την αγορά εργασίας. Προκειμένου να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και να συζευχθεί κατά το δυνατόν η προσφορά και η ζήτηση εργασίας, ακολουθήθηκε μία πολύπλευρη, συστηματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία έλαβε σοβαρά υπ' όψιν της τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο προς όφελος των ανέργων όσο και προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Έχει σημασία να τονίσουμε πως μέσα από την απασχόλησή τους στον επιχειρηματικό τομέα, τα άτομα που θα απασχοληθούν αναμένεται να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και την προϋπηρεσία που θα τους φανεί χρήσιμη για μελλοντική απασχόλησή τους σε παρόμοιες θέσεις εργασίας».

  Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: