Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τα νιάτα της Πρέβεζας ρόκαραν στο κάστρο του Παντοκράτορα στο 1ο Rock on the Rocks Music Festival Preveza

Τα νιάτα της Πρέβεζας ρόκαραν στο κάστρο του Παντοκράτορα


Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ντόπια σχήματα μαθητές και φοιτητές ενώ έπαιξε και το γνωστό Γιαννιώτικο συγκρότημα ΝΟΡΜΑ, που άρεσε πολύ στο κοινό που βρέθηκε στο κάστρο του Παντοκράτορα. 


Το 1ο Rock on the Rocks Music Festival ήταν καθαρά μια μαθητική πρωτοβουλία του Χρήστου Λάμπρου, των Άρη Μπούση, Ηλία Ανδρέου, ενώ οργανωτικά βοήθησαν πολύ ο Γιώργος Λάμπρου και ο Φώτης Λέζος.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Χρήστο Λάμπρου, τόνισε: " Το φεστιβάλ θα είχε κυρίως ροκ ύφος μουσικής και για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια ποικιλία στο είδος των τραγουδιών που θα παίζονται, φροντίσαμε να έχουμε μπάντες οι οποίες παίζουν διαφορετικό είδος Ροκ. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι Innocence Gone οι οποίοι είχαν μεγάλη εμπειρία στον χώρο των συναυλιών και των Live εμφανίσεων στην Πρέβεζα, οι οποίοι έπαιξαν Ροκ - Έντεχνο Ελληνικό και παρουσιάστηκαν με ένα ακουστικό σχήμα.



Εμφανίστηκε ακόμη ο Dennis Λώλης με την μπάντα του ο οποίος έπαιξε έντεχνο ελληνικό. Στην συνέχεια υπήρχαν οι Vice Versa οι οποίοι ερμήνευσαν πολύ γνωστά και αγαπημένα μας κομμάτια από την Αγγλόφωνη Ροκ. Και τέλος (το δικό μου συγκρότημα) οι Identity Lost, όπου παίξαμε με τον δικό μας τρόπο Ροκ Ελληνικά κομμάτια που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε αγαπήσει. Τέλος είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να παίξουν και να στηρίξουν με τις νότες τους το φεστιβαλ μας οι Norma από τα Ιωάννινα, ένα συγκρότημα το οποίο παλεύει μόνο του στην σημερινή δύσκολη εποχή να σταθεί ανάμεσα στα ισχυρά κυκλώματα τα οποία υπάρχουν στον χώρο της επαγγελματικής δισκογραφίας και τα καταφέρνει άψογα μέχρι στιγμής και έχει ήδη 2 δίσκους στο δυναμικό τους.

Τα κομμάτια τα οποία παίχτηκαν από τους Identity Lost ήταν!
1.Συνήθεια - Μπάμπης Στόκας
2.Μια συνουσία μυστική - Πυξ Λαξ
3.Να με προσέχεις - Νίκος Πορτοκάλογλου
4.Πόλη Χιόνη - Φίλιππος Πλιάτσικας (το τραγούδι αυτό παρουσιάστηκε σε δική μας διασκευή)
5.Μην μ'αγγίζεις - Κίτρινα Ποδήλατα
6.Η νύφη που φορούσε μαύρα - Είλωτες

Τα μέλη των συγκροτημάτων ήταν :

INNOCENCE GONE --> 
Κατερίνα Ζώη (φωνητικά)
Στεφανία Μπακόλα (πλήκτρα)
Γιώργος Λάμπρου (φωνητικά)
Φώτης Λέζος (ακουστική κιθάρα)

VICE VERSA -->
Άρης Μπούσης (1η ηλεκτρική κιθάρα)
Μίλτος Λαοπόδης (φωνητικά - πλήκτρα)
Μαρία Κυργιάκη (ηλεκτρικό μπάσο)
Ηλίας Ανδρέου (τύμπανα)
Ηλίας Βερύκιος (2η ηλεκτρική κιθάρα)

IDENTITY LOST -->
Μύριαμ Στορκ (πλήκτρα)
Χρήστος Λάμπρου (ακουστική κιθάρα - φωνητικά)
Ηλίας Ανδρέου (τύμπανα)
Ηλίας Βερύκιος (ηλεκτρική κιθάρα)
Ηλίας Αντωνίου (ηλεκτρικό μπάσο)

Για να διοργανωθεί και να διεξαχθεί το Live αυτό αγωνίστηκαν και κουράστηκαν πολλά άτομα, αλλά ειδικά εμείς οι διοργανωτές όπου τρέχαμε μια εβδομάδα κυριολεκτικά μέρα - νύχτα για να μπορούν να είναι όλα άψογα.
Παρόλα αυτά όλη η προσπάθεια έγινε με μεράκι από εμάς αλλά και πάθος να πετύχουμε κάτι καλό, όμορφο και συγχρόνως δυναμικό και καινοτόμο καθώς όλο το φεστιβάλ στηρίχτηκε και ανοικοδομήθηκε από Νέους."




Η αρχή έγινε κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο γεννήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία μαθητών της Πρέβεζας, όσοι βρεθήκαμε την Παρασκευή 25/8.2012 το απολαύσαμε το σκηνικό και με το παραπάνω. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, συγχαρητήρια σε όσους και όσες συμμετείχαν και αφού έγινε η αρχή, περιμένουμε το 2ο Rock on the Rocks Festival του χρόνου. Αυτά τα παιδιά είναι η Πρέβεζα που αγαπάμε, η Πρέβεζα της τέχνης και του πολιτισμού, που παρασέρνει στο διάβα της την ασχήμια, την κακομοιριά, τη μιζέρια! Αυτή την Πρέβεζα αγαπάμε, αυτή την Πρέβεζα γουστάρουμε!

Σπύρος Πλέουρας
www.tomistinenimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: