Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έκθεση φωτογραφίας των μνημείων Unesco στην Πρέβεζα.



Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή της UNESCO, θα πραγματοποιήσει φωτογραφική έκθεση των μνημείων της Ελλάδας, που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η έκθεση θα γίνει στην Πρέβεζα στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και θα διαρκέσει από τις 18/5/2012 έως τις 25/5/2012, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρίας-Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα.


Η φωτογραφική έκθεση συνδέεται με την προσπάθεια της Π.Ε. Πρέβεζας και άλλων φορέων ώστε να ενταχθεί η Νικόπολη στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και επιπροσθέτως λειτουργεί ενισχυτικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια αυτή.

Ο διεθνής κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αριθμεί ως τώρα 17 ελληνικές εγγραφές. Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει στην ανάδειξη και τη διαφύλαξη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς δίνοντας έμφαση στα εθνικά μας μνημεία, που απεικονίζουν την έκφραση της δημιουργικότητας του ελληνικού πνεύματος και αποτελούν την πνευματική παρακαταθήκη για την εξέλιξη του σύγχρονου ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, την ευημερία και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η έκθεση αυτή θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει η Π.Ε. Πρέβεζας για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο της Unesco.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Μετά την μεγάλη επιτυχία της εξασφάλισης χρηματοδότησης για το έργο αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, και μάλιστα χωρίς καμμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, και μετά από την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της μελέτης του δρόμου «Είσοδος Πρέβεζας με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης στα όρια της Βιομηχανικής ζώνης», συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαιολογικών τόπων της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να καταστούν πόλοι έλξης για τους επισκέπτες, οάσεις ζωντανού πολιτισμού και να ενσωματωθούν στην πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου.

Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται και στην ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, την οποία, αν καταφέρουμε, θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, τόσο λόγω της διεθνούς αναγνώρισης, όσο και από την άποψη της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις. Για το σκοπό αυτό διοργανώνουμε μια αξιόλογη φωτογραφική έκθεση η οποία παρουσιάζει άλλα ελληνικά μνημεία που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο. Καλώ τους Πρεβεζάνους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Π.Ε. Πρέβεζας για να επιτύχουμε μαζί το στόχο της ένταξης της Νικόπολης στον Κατάλογο της Unesco."




Δεν υπάρχουν σχόλια: