Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πανευρωπαϊκή συνάντηση της Κοινότητας Eurogiro στην Αθήνα.







Δελτίο Τύπου των ΕΛΤΑ 

Στην Αθήνα  η ετήσια Πανευρωπαϊκή Συνάντηση
Ταχυδρομικών Οργανισμών και Τραπεζών
για τις Διασυνοριακές Υπηρεσίες Πληρωμών ...


Η Συνάντηση διοργανώνεται από κοινού με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία - Μέλος της Eurogiro από το 2000

Η Ετήσια Συνάντηση της Κοινότητας Eurogiro ξεκινάει αύριο 8 Μαΐου 2012 με τη συμμετοχή 60 μελών του δικτύου Eurogiro που θα μοιραστούν στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας Μεταφοράς Κεφαλαίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μεγάλος αριθμός πληρωμών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και μεταφέρονται γρήγορα και αξιόπιστα σε κάποιον δικαιούχο σε άλλη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί αυτόματα από την Eurogiro, μια κοινότητα από ταχυδρομικούς οργανισμούς, τράπεζες και δίκτυα στο διεθνές σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών.      

"Η Κοινότητα είναι η ραχοκοκαλιά της Eurogiro και πολλές συνεργασίες ξεκίνησαν από την ετήσια συνάντηση των μελών της" διαβεβαιώνει ο Soren Rose ο Διευθύνων Σύμβουλος από την Κοπεγχάγη, έδρα της εταιρίας. Σύμφωνα με τον κ. Rose "η Υπηρεσία Πληρωμών έχει αναπτυχθεί σταθερά παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση και η Eurogiro μεγαλώνει συνεχώς τη βάση των μελών της σε όλο τον κόσμο παρέχοντας αποδοτικές και ευέλικτες υπηρεσίες πληρωμών. Τα μέλη της Eurogiro παρέχουν πρόσβαση για τις Υπηρεσίες Πληρωμών σε πελάτες τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές."

Η Eurogiro, που ιδρύθηκε το 1993 από δώδεκα Ευρωπαϊκούς ταχυδρομικούς οργανισμούς, είναι μια εμπορική εταιρία της Δανίας στόχος της οποίας είναι να στηρίξει και να αναπτύξει παγκόσμια τις επιχειρήσεις σχετικά με τις διασυνοριακές πληρωμές που αφορούν την λιανική και χονδρική παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια η εταιρία έχει εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τις διασυνοριακές πληρωμές σε παγκόσμιο επίπεδο με περισσότερες από 30 εκατομμύρια συναλλαγές κάθε χρόνο.  


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ενεργό μέλος της Eurogiro από το 2000.

"Η φιλοξενία της φετινής Συνάντησης της Κοινότητας Eurogiro είναι ένα μεγάλο προνόμιο, αλλά και μέρος της στρατηγικής μας και των προσπαθειών μας να παράσχουμε στους πελάτες μας μια ελκυστική προσφορά για τις Υπηρεσίες των διασυνοριακών πληρωμών" είπε ο κ. Χρήστος Βαρσάμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων-ΕΛΤΑ. "Η εφαρμογή του συστήματος Eurogiro στις ηλεκτρονικές εντολές πληρωμής, μας έδωσε την δυνατότητα να επιταχύνουμε σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης της υπηρεσίας και να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητά της".

Οι σημαντικότερες χώρες για τις εισερχόμενες εντολές πληρωμής Eurogiro προς την Ελλάδα, για σχεδόν δέκα χρόνια τώρα είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία-ΕΛΤΑ λειτουργούν τον νέο Λογαριασμό Giro σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Εκκαθάρισης ΔΙΑΣ, μέσω του οποίου οι πελάτες μπορούν να διατηρούν λογαριασμούς πληρωμής και να τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά για συναλλαγές πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: