Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η Ένωση Ξενοδόχων μπαίνει δυνατά στη «μάχη» για την προβολή του Νομού Πρέβεζας.

Η Ένωση Ξενοδόχων μπαίνει δυνατά στη «μάχη» για την προβολή του Νομού Πρέβεζας

Έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας και του Προέδρου Πολύκαρπου Χαλκίδη, δύο πρόσωπα που μπορούν να παίξουν ρόλο στην τουριστική προβολή της περιοχής μας στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, ώστε να... κινηθεί ο τουρισμός τους επόμενους μήνες, αλλά και μελλοντικά, φιλοξενήθηκαν στο Κανάλι, στο ξενοδοχείο «Esperanza».

Πρόκειται για τον υπεύθυνο διαφήμισης του διάσημου περιοδικού Icons, Γιάννη Βελούδο, ο οποίος αναλαμβάνει το εμπορικό κομμάτι ενός ολοκληρωμένου αφιερώματος, που θα κάνει στο Νομό μας το περιοδικό. Το Icons με συνέπεια και επαγγελματισμό, προβάλλει τις περιοχές της Ελλάδας εδώ και χρόνια και το αφιέρωμά του για την Πρέβεζα, δεν αναμένεται να υστερήσει.

Το δεύτερο πρόσωπο, που φιλοξενείται στο ίδιο ξενοδοχείο, είναι ο κ. Πίτερ Γουόρντ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Mediterranean Hotel Collection, που προμοτάρει τουριστικούς προορισμούς στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Ιρλανδία.

Πολύκαρπος Χαλκίδης: «Να βγάλουμε τον ''θησαυρό'' στην επιφάνεια».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Πολύκαρπος Χαλκίδης, σχολίασε χαρακτηριστικά για τις δύο «επισκέψεις»:
«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη του Νομού μας. Η Ένωση Ξενοδόχων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να φέρνει στον τόπο μας, ανθρώπους, που θα είναι χρήσιμοι για το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτή τη στιγμή έχουμε καλέσει έναν επαγγελματία από την Αγγλία, ο οποίος ονομάζεται Peter Ward. Έδρα της εταιρίας του είναι η Κύπρος και δουλειά του είναι να βρίσκει περιοχές, όπως η δική μας, να τις αναδεικνύει στην τουριστική αγορά της Αγγλίας και να φέρνει tour operators. Φιλοξενείται από χθες και θα μείνει τουλάχιστον για μια ημέρα ακόμη.
Θα επισκεφτούμε όλη την παράκτια ζώνη του Νομού και τα καταλύματα που έχουν ανοίξει. Είμαστε σε συνεχή εξέλιξη, αναφορικά με το κομμάτι της προβολής του Νομού.
Επίσης φιλοξενούμε εδώ τον κ. Γιάννη Βελούδο, ο οποίος είναι υπεύθυνος διαφήμισης στο περιοδικό Icons, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία περιοδικά της χώρα μας. Το ίδιο πράξαμε και χθες με τον Γιάννη. Βγήκαμε στην περιοχή, είδαμε τις ομορφιές της, που αφήνουν τον επισκέπτη με το στόμα ανοικτό. Έχουμε πολλές φυσικές ομορφιές.
Θα παρακαλούσα την Π.Ε. Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού της παράκτιας ζώνης και των αρχαιολογικών χώρων, για να βγάλουμε τον ''θησαυρό'' στην επιφάνεια. Ως Ένωση Ξενοδόχων λειτουργούμε σαν μια... γροθιά για το καλό της περιοχής. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο για την περιοχή μας, γιατί πραγματικά το αξίζει».

Γιάννης Βελούδος: « Η Πρέβεζα και ο Νομός στο Icons θα έχουν την τιμητική τους».
DSCF4045
Ο υπεύθυνος διαφήμισης του Icons, Γιάννης Βελούδος, αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει το περιοδικό στην προβολή μιας περιοχής:

«Η Πρέβεζα και ο Νομός στο Icons θα έχουν την τιμητική τους. Θα φιλοξενηθούν σε δύο εκδόσεις, όπου όλο το επιτελείο του Icons, θα δουλέψει για να προβάλλει την περιοχή. Ξεκινήσαμε στο τεύχος του μήνα Μαϊου με την περιοχή της Φιλιππιάδας, τη λίμνη Ζηρού, τον Άγιο Γεώργιο και την κεντρική πλατεία, καθώς επίσης και προσωπικότητες του Νομού Πρεβέζης, του επιμελητηρίου κτλ.

Θέλουμε ακόμη με τη γευσιγνωσία, ο τουρίστας να μπορεί να γευθεί τις προτάσεις των καταστηματαρχών του κέντρου της Πρέβεζας.

100 2329

Στην έκδοση του Ιουνίου, που για αυτό το λόγο είμαστε πάλι εδώ, θέλουμε να προβάλλουμε όλη την ακτογραμμή, τις ξεχωριστές παραλίες, τις μοναδικές παραλίες -θα έλεγα- που έχει ο Νομός Πρέβεζας και η Δυτική πλευρά της χώρας μας. Θα ολοκληρώσουμε ένα πολύ καλό αφιέρωμα και θα έχουμε πολύ δυνατές συνεργασίες. Θα δούμε επίσης ποιες ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού, μπορούν να έχουν οι επιχειρηματίες της πόλης.

Έχουμε ήδη επισκεφτεί τον Παντοκράτορα, τον Μύτικα, το Κανάλι, θα προχωρήσουμε στη Λούτσα και θα ολοκληρώσουμε το αφιέρωμά μας στην Πάργα».

Πίτερ Γουόρντ: «Η περιοχή εδώ έχει εκπληκτική φυσική ομορφιά»
Ο ιδιοκτήτης της Mediterranean Hotel Collection, Πίτερ Γουόρντ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την φυσική ομορφιά του Νομού Πρέβεζας, για τον οποίο θεωρεί πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες:
«H Mediterranean Hotel Collection, είναι δική μου εταιρία. Κάνουμε συνεργασίες για να προβάλλουμε την Κύπρο και την Ελλάδα στην αγγλική τουριστική αγορά. Συνεργάζομαι με 5,4,3 αστέρων ξενοδοχεία και με catering.

DSCF4047

Στην Κύπρο δουλεύω με το kissos hotel, που κέρδισε το βραβείο trip advisor και έχει πιστοποιητικό εξαιρετικών υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα δουλεύω με το ξενοδοχείο Il Mare Hotel and Resort στη Θάσο. Το προμοτάρω στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο. Επίσης προμοτάρω και ακόμη μερικά ξενοδοχεία στην Κύπρο.

Κοιτάζω τώρα τα μέρη σας εδώ. Βρέθηκα στην παραλία της Πρέβεζας, που είναι εξαιρετική, αν και γενικά ο Νομός και οι περιοχές σας δεν είναι πολύ γνωστά στην Αγγλία.

Για φέτος το καλοκαίρι είναι κάπως αργά, γιατί οι περισσότεροι operators έχουν ήδη κλείσει τις συμφωνίες τους, αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια. Θα δουλέψουμε αρκετά με web operators και πρέπει να δούμε με προσοχή, ποιες είναι οι αεροπορικές εταιρίες που μπορούν να έχουν πτήσεις εδώ, καθώς το τοπικό αεροδρόμιο είναι μόλις 20 λεπτά από δω.

Η περιοχή εδώ έχει εκπληκτική φυσική ομορφιά, συνεχόμενη παραλία με εκπληκτικές ακτές, αρχαιολογικά μνημεία, δασώδεις περιοχές, είναι κοντά στη Λευκάδα, Νομίζω πως η περιοχή μελλοντικά στον τουρισμό έχει τρομερές δυνατότητες.

Οι Βρετανοί θα ενδιαφερθούν πάρα πολύ για την περιοχή. Είναι η νούμερο ''1'' τουριστική αγορά για την Ελλάδα, η Βρετανία. Υπάρχει κόσμος που εξετάζει ήσυχα μέρη, φτηνές λύσεις. Έχετε και τη Θεσσαλονίκη κοντά, που έχει καλό οδικό δίκτυο μέχρι την περιοχή σας και όμορφη διαδρομή.

Θα γίνει επίσης μία έκθεση στο Λονδίνο τον Ιούνιο, του Visit Greece, κοντά στο Κοινοβούλιο, όπου θα υπάρχουν τοπικά εδέσματα, διαφημιστικό υλικό και θα μπορούν οι Άγγλοι να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα σας. Εκεί επίσης θα μπορείτε να προμοτάρετε την περιοχή σας.

Θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την Πρέβεζα να εκπροσωπηθεί εκεί.

Βλέπω ότι υπάρχει εξαιρετική δυνατότητα για την περιοχή. Ήπια καφέ και έφαγα τυρόπιτα στο λιμάνι της Πρέβεζας και πλήρωσα ελάχιστα. Πρέπει να βελτιώσετε τις υποδομές σας. Αυτό θα μετρήσει πολύ. Πρέπει να αναβαθμίσετε σε κάποιες περιπτώσεις και τις υπηρεσίες σας, κάτι που νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε εύκολα και με χαμηλό κόστος».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: