Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η πλειοψηφία κερδίζει.



Ο λαός απεφάνθη. Τα αντιμνημονιακά ρεύματα, παρά τις ιδεολογικές αποκλίσεις, συνέτριψαν το πλαίσιο που τέθηκε από τους εταίρους μας και τα 2 μεγάλα κυβερνητικά κόμματα, το περίφημο μνημόνιο που θα μας οδηγούσε στην οικονομική επανάκαμψη, σύμφωνα πάντα με την εφαρμογή μεθόδων που η οικονομική επιστήμη προτάσσει, με τεκμήριο τη λογική και την τεχνογνωσία.


Το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας χρεώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιθανώς συμβουλευόμενος το epikairo (το κόστος των επιλογών του Τσίπρα), αποφάσισε να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής προοπτικής στο χώρο της αριστεράς.


Είναι όμως εφαρμόσιμη η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ή θα οδηγήσει τη χώρα στην ασύντακτη χρεοκοπία και την οριστική αποχώρησή της από τις προηγμένες χώρες του πλανήτη;

Πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δοκιμάσουμε.

Ο μόνος δρόμος για την επαναφορά του δικομματισμού στο πολιτικό προσκήνιο είναι να αποδειχθεί εν τοις πράγμασι πως η αντιμνημονιακή ρητορική συνιστά μία μούφα με όμορφο περιτύλιγμα. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος οφείλουν να προτείνουν στον Τσίπρα να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να συντάξει το δικό του κυβερνητικό σχήμα, χωρίς τη φυσική συμμετοχή τους αλλά με ψήφο εμπιστοσύνης (επί της ουσίας πρόκειται για ψήφο ανοχής) σε προγραμματικές αποφάσεις που θα παρθούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιων μηνών. Αν πραγματικά το εγχείρημα πετύχει,...

οι επόμενες εκλογές θα οδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδυναμία και την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας. Αν όμως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ανεδαφική, τότε θα αποδειχθεί στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι νέες εκλογές θα επαναφέρουν τον έλληνα πολίτη στη σκληρή πραγματικότητα και θα του δείξουν το μοναδικό δύσκολο δρόμο για την επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές. Τότε, μία κυβέρνηση συνεργασίας με σοβαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τη σύναψη των απαραίτητων κοινωνικών συμμαχιών θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Όλα αυτά φυσικά, με την ανοχή της Ευρώπης, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοπορεί ως πειραματόζωο σε τούτη την ευρωπαϊκή κρίση και η αποδόμηση μαγικών λύσεων θα αποτελέσει παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα. Ας γίνει η πρόταση στον Τσίπρα από τους Σαμαρά-Βενιζέλο, ακόμη και από τον Κουβέλη. Φαντάζομαι πως ο Τσίπρας δε θα αρνηθεί να σώσει τη χώρα και να μας αποδείξει σε διάστημα ελάχιστων μηνών πως οι τιμωροί ψηφοφόροι δεν επέλεξαν στο πρόσωπό του το αυτομαστίγωμα αλλά το αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: