Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης. ''Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους''.



"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του" είπε στο ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιά.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα δεν κάνει μετεκλογική κωλοτούμπα...



Σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, απάντησε πως η χώρα θα υποχρεωθεί να πάει σε υποχρεωτική διακοπή αποπληρωμής του χρέους και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν κάποιοι καθώς δεν αποκλείεται το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το χρέος, για το οποίο είπε ότι δεν είναι βιώσιμο και οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να το πληρώσουν.Για την τρόικα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει δουλειά στην χώρα, αμφισβητούμε το ρόλο της και δεν μπορούμε να πορευτούμε με αυτούς καθώς η χώρα χρειάζεται προοπτική.

To θέμα είναι αν οι Ε.Ε & IMF αρνηθούν την τριετή αναστολή πληρωμών, ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει εναλλακτικό σχέδιο αριστερής διακυβέρνησης; Την απάντηση μας την έδωσε ο Λαφαζάνης  και στο σκέλος ότι το το κόμμα δεν κάνει μετεκλογική κωλοτούμπα, είναι ειλικρινής ! Μην πει κανένας μετεκλογικά, ότι αυτά περί «στάσης πληρωμών» για την πλήρη η μερική (ανάλογα με τις διαθέσεις) διαγραφή του συνολικού χρέους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και εξόδου από το ευρώ δεν τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ :



Αυτά πλέον μικρή σημασία έχουν.Όπως  η πλειοψηφία κερδίζει ...Κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δοκιμαστεί τώρα στην πράξη !



Δεν υπάρχουν σχόλια: