Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992 το Χρηματιστήριο λόγω ακροβατιών των υποψηφίων Πρωθυπουργών.


Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1992 έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, δεχόμενος νέες ισχυρές πιέσεις - μετά και τη «βουτιά» της Δευτέρας. 



Οι κομματικές... ακροβασίες, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, προκαλούν «νευρικό κλονισμό» στο ταμπλό του Χ.Α., καθώς η αγορά έρχεται αντιμέτωπη με το σενάριο μίας νέας προεκλογικής περιόδου έως τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, Και αυτό, ενώ διανύουμε μόλις την πρώτη ημέρα της Β' διερευνητικής εντολής που έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.


Με τον δημόσιο διάλογο να βάζει σήμερα «για τα καλά» τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του μετεκλογικού θρίλερ, με αφορμή και τις δηλώσεις Στρατούλη, ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. συμπλήρωσε την Τρίτη συνολικές διήμερες απώλειες 21,1%.

Για ασταθή πολιτική εικόνα που επηρεάζει την εγχώρια αγορά και διατηρεί το κλίμα μεταβλητότητας έκανε λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities


Η αίσθηση μεταξύ των αναλυτών είναι ότι η εικόνα στο Χ.Α. θα παραμείνει ίδια, με έντονες μεταβολές και πτωτικό προσανατολισμό, έως ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα σε πολιτικό επίπεδο. Όπως εξηγούν, η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με τον τρόπο που εξελίσσεται μέχρι στιγμής, δεν ευνοεί την προσπάθεια του ΓΔ για αναζήτηση αξιόπιστων νέων στηρίξεων.



Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κάποια ανοδική αντίδραση τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετά τις μεγάλες απώλειες του τελευταίου διημέρου.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 620,54 μονάδες, με απώλειες 3,62%. Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, βρέθηκε να υποχωρεί έως και 5,22% στις 610,23 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και 11,67%, οι συναλλαγές έκλεισαν με πτώση 9,72% στις 217,87 μονάδες.

Την Τρίτη διακινήθηκε στο ΧΑ όγκος 39,04 εκατ. τεμαχίων αξίας 41,72 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 100 μετοχές υποχρεώθηκαν με απώλειες, 41 ενισχύθηκαν και 134 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.




www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: