Κυριακή 13 Μαΐου 2012


08 - 11.05.2012
                  
Επίσκεψη και επαφές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη στην Κύπρο

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στις 29 και 30 Απριλίου 2012, επικεφαλής αντιπροσωπείας, η οποία συμμετείχε στην ετήσια τουριστική έκθεση της Κύπρου. Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση και προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού στην Κύπρο, ενώ είχε και σειρά σημαντικών επαφών με τουριστικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, ο κ. Καχριμάνης έγινε δεκτός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’, στην Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντησή του αυτή συνοδευόταν από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσου Μητσόπουλο, ο οποίος εκ πατρός έλκει την καταγωγή του από το Ζαγόρι και το Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ελευθέριο Δημητρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των τουριστικών, πολιτιστικών αλλά και οικονομικών δεσμών μεταξύ Ηπείρου και Κύπρου και ιδιαίτερα η προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού. Περαιτέρω ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να θέσει υπό την αιγίδα του ειδική ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στη Λευκωσία, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών, επιχειρηματικών, πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Κύπρου. Την πρόσκληση αυτή απεδέχθη ευχαρίστως ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής της ημερίδας θα ανακοινωθεί αργότερα.






Γεώργιος Βρυζάλας
Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου
Της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: