Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες της Άρτας.Τα πράγματα δυσκολεύουν.




Όσοι είναι αρμόδιοι να ελέγξουν την κατάσταση που δημιουργείται στην Άρτα και ειδικά στην περιοχή της γέφυρας, σε σχέση με την παρουσία μεταναστών και τις δράσεις που αυτοί αναπτύσσουν, είναι σίγουρο πως δεν έχουν επισκεφτεί την περιοχή καμία φορά ή αν την έχουν επισκεφτεί, τότε δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν θα έπρεπε να κατέχουν τις θέσεις που κατέχουν.



Αυτή την εποχή στην Άρτα, στους χιλιάδες πακιστανούς και αφγανούς μετανάστες, έχουν προστεθεί και περίπου χίλιοι ρουμάνοι και βούλγαροι μετανάστες, τσιγγάνικης ίσως καταγωγής, οι οποίοι κατασκηνώνουν όπου βρουν, με την ελπίδα ότι θα κάνουν κάποια μεροκάματα στην συγκομιδή πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων που όμως δεν άρχισε ακόμη και δεν προβλέπεται ακόμη να αρχίσει σε μεγάλη έκταση.



Το πρόβλημα γνωστό.


-Μη έχοντας μεροκάματο, πως είναι δυνατόν να ζήσουν;


Την απάντηση την δίνουν τα στοιχεία της αστυνομίας, όπου η εγκληματικότητα των μεταναστών αυξάνεται δραματικά μέρα με την ημέρα. Φυσικά η ίδια απάντηση παραπέμπει στο πως μεταφέρονται αυτά τα προβλήματα στην κοινωνία, που είναι αποδέκτης όλης αυτής της δράσης.



Και πραγματικά είναι να οργίζεται κανένας, όπως άλλωστε πολλές φορές έχουμε σημειώσει, βλέποντας τους παράγοντες του τόπου, περί άλλων να τυρβάζουν και να μην ντρέπονται καθόλου.



Δεν είναι δυνατόν δήμαρχοι και άλλοι παρατρεχάμενοι να μην κάνουν μια βόλτα στην πόλη και να μην παρατηρούν προβλήματα. Και το χειρότερο. Όταν ενημερώνονται και απ' τα μέσα ενημέρωσης, πάλι να λένε ότι δεν έχουν σημασία αυτά που γράφονται ή μεταδίδονται. Αυτό μόνο στην Άρτα μπορεί να συμβαίνει.



Φυσικά δεν δίνουν και την ελάχιστη σημασία στο αστυνομικό δελτίο, που επιμελώς παρουσιάζεται απ' όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής.


-Πόσες αξιόποινες πράξεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες από Ρουμάνους και Βούλγαρους μετανάστες;


Είναι σίγουρο πως αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν, δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν. Όμως είναι δεκάδες οι κλοπές, που ήδη έχουν γίνει, ως απότοκος της κατάστασης που υπάρχει. Της έλλειψης μεροκάματου δηλαδή, όπως και παραπάνω σημειώνουμε.



Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι κι αυτή μας η έκκληση για την ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών, απευθύνεται σε «ώττα μη ακουόντων». Ωστόσο δεν εννοούμε να σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε το πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε. Και φυσικά να ευχόμαστε μην έρθουν και τα χειρότερα.



www.gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: