Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Kουτρουμάνης. «Mαχαίρι» στις επικουρικές. Αν η ΝΔ έχει λύση, να την παρουσιάσει».

Να καλυφθεί άμεσα ο χαμένος χρόνος από την διαφοροποίηση της ΝΔ για τις επικουρικές επιδιώκει η κυβέρνηση. Ως 25% η μεσοσταθμική μείωση.
Τροχάδην με εντολή Παπαδήμου το «μαχαίρι» στις επικουρικές - «Αν η ΝΔ έχει λύση, να την παρουσιάσει»

Μείωση ως 25% μεσοσταθμικά θα επέλθει στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιανουαρίου, όπως διευκρίνισε ο ο υπουργός Εργασίας, καλώντας τους επικριτές του μέτρου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις


Η κυβέρνηση «τρέχει» τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών της με ταχείς ρυθμούς και στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ώστε να γίνουν βιώσιμα τα Ταμεία.

Το νομοσχέδιο για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που αποτέλεσε προ ημερών και πεδίο διαφοροποίησης της ΝΔ και το Αντ.Σαμαρά από την κυβερνητική πολιτική, θα έχει κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου, όπως είπε στο Mega ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η μεσοσταθμική μείωση που επέρχεται στις επικουρικές συντάξεις θα κυμανθεί από 15% έως και 25% και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Ο υπουργός Εργασίας μάλιστα «έριξε το γάντι» στη Συγγρού, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει όποια άλλη λύση έχει να προτείνει, ώστε να συζητηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν τα Χριστούγεννα.

Η ταχεία κατάθεσή του προς ψήφιση γίνεται «κατ' εντολή και του πρωθυπουργού», όπως είπε, ενώ σημείωσε ότι κανονικά οι πρόνοιες του νομοσχεδίου θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί το 2011.
Αποφασίστηκε τελικά η παράταση στην εφαρμογή τους, λόγω της ευρύτερης αναδιάρθρωσης των επικουρικών Tαμείων.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: