Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Kατεβάζουν τους διακόπτες από αύριο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.



Από τις 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες "κατεβαίνουν" απο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρώντας στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης ενώ παράλληλα ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς οικονομικών και περιβάλλοντος.

Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει έτοιμο έκτακτο σχέδιο με περιοδικές διακοπές ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί μπλάκ άουτ.

H ΓΕΝΟΠ ζητάει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. "Διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και για να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, δημόσια, απευθύνει αίτημα άμεσης συνάντησης τόσο με τον κ. υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το μέλλον της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας μας".

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

http://youtu.be/ZXEZEjBsXPg

Δεν υπάρχουν σχόλια: