Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τις... περιουσίες τους στην Ελλάδα (!) ψάχνουν τώρα οι Αλβανοτσάμηδες.



Απειλούν με «κάθοδο» στην Ηγουμενίτσα τέλη Ιουνίου.
. Την 67η επέτειο της υποτιθέμενης «γενοκτονίας» τους, θέλουν να εορτάσουν, τέλη Ιουνίου, στην Ηγουμενίτσα οι Τσάμηδες. Θεωρούν ότι, μετά την κατάργηση  της βίζας, ήρθε ο καιρός να τιμήσουν «τους σφαγιασθέντες προγόνους τους στην πατρίδα τους»! Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, τους διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα σύνορά μας.
Η επέτειος «γενοκτονίας» των Τσάμηδων, που καθιερώθηκε το 1994 από την Αλβανική Βουλή, επί πρωθυπουργίας Σαλί Μπερίσα, θεωρείται.  εθνική γιορτή της Αλβανίας!

http://www.e-igoumenitsa.gr/images/stories/ellada/cameria.jpg


ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
Αν δεν έρθουν στην Ηγουμενίτσα, που είναι και το πιθανότερο, απόγονοι των Τσάμηδων θα εορτάσουν την επέτειο στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, όπως κάνουν  τα τελευταία χρόνια.
Καραβάνια Τσάμηδων απ' όλα τα σημεία της Αλβανίας, αλλά και από το εξωτερικό, θα κατέβουν κοντά στη Σαγιάδα, επί Αλβανικού εδάφους, για να απαιτήσουν από την Ελλάδα την καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες των Τσάμηδων που υποτίθεται ότι άρπαξαν οι Έλληνες τον Ιούνιο του 1944, όταν  έφυγαν από την Θεσπρωτία.

Και ο (υπό αμφισβήτηση) νέος δήμαρχος Τιράνων και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Lulzim Basha τάχθηκε υπέρ των Τσάμηδων, τονίζοντας μάλιστα ότι το  «Τσάμικο Ζήτημα» θα επιλυθεί στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων. Ακόμη προκλητικά ανέφερε ότι με την κατάργηση της βίζας, οι Τσάμηδες μπορούν να δουν τις «περιουσίες τους»!

Βέβαια γεγονός είναι ότι οι Έλληνες και ειδικότερα ο Ναπ. Ζέρβας έδιωξαν από την Θεσπρωτία του Τσάμηδες, επειδή συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές. Τώρα οι Αλβανοί δικαιολογούν την πράξη τους αυτή, ισχυριζόμενοι ότι οι «Τσάμηδες αναγκάστηκαν μετά το 1943 να ζητήσουν προστασία από τους Γερμανούς, εξαιτίας του αδυσώπητου κυνηγητού των ελληνικών δυνάμεων υπό τον Ζέρβα»!

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: