Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Όταν ο Αλέξης γνώρισε τον Βασίλη



Tο περίμενα ότι ο Λεβέντης θα ρούμπωνε σε τηλεθέαση τον Τσίπρα. Έτσι είναι αυτά. Άμα θες να σε βγάζω και να σε συναρπάζω, να 'σαι πιο ντεκλαρέ. Άλλωστε ακόμη κι η Γιουροβίζιον έκανε κάποια στιγμή κοιλιά και πέρασαν κάμποσα πέτρινα χρόνια ώσπου να επιστρατευτεί ο Σάκης. Θα περάσουν, μου φαίνεται, ακόμη περισσότερα αν ο τηλεοπτικός μας πρωθυπουργός δεν αναπροσαρμοστεί στοιχειωδώς. 


Διότι τι θα ήταν ο Τσίπρας ως τηλεοπτικό προϊόν, χωρίς έστω εκείνη την αρχοντορεμπέτικη ποσέτ, χωρίς εκείνο τον ηρωικό και πένθιμο επιχείλιο έρπητα; Πάντα θα νοσταλγώ και πάντα θα επικαλούμαι την εποχή που, ως εγγαστρίμυθος, μας είπε με φωνή Ανδρέα Παπανδρέου όσα ο παπάς στ' αυτί κι ο διάκος στο κεφάλι. 

Το συγκεκριμένο καραόκε, στον καιρό του, ήταν πράγματι πολύ αποδοτικό, αλλά δεν ήταν και για χόρταση. Μαθαίνω ότι κοτζάμ Καπουτζίδης, κι όμως. Τελευταία περνάει κι αυτός περίοδο κάμψης. Λοιπόν, τι κάνουμε τώρα; Με προσέχεις; Τι κάνουμε όταν το φορμάτ είναι μάπα και οι εκτιμήσεις της παραγωγής αέρα πατέρα; «Να βγουν αμέσως οι μαζορέτες - να βγουν αμέσως οι μαζορέτες» φωνάζει από τις κουίντες ο χοντρός θεατρώνης με το πούρο. «Να παντρευτεί η πρωταγωνίστρια, να αποκεφαλιστεί η πρωταγωνίστρια, να χωρίσει η πρωταγωνίστρια, να κάνει παιδιά η πρωταγωνίστρια, να φιλήσει την Μπρίτνι Σπίαρς με γλώσσα, να υιοθετήσει ένα παιδί απ' το Μαλάουι, έναν ενήλικα από το Πακιστάν, έναν τουρίστα από την Ειδομένη».

Νύκτωρ και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων τους ξυλοφόρτωσαν, τους ξήλωσαν τις σκηνές και τα παραπήγματα, τους πήραν σηκωτούς προς άγνωστον κατεύθυνση. Αν το είχαν κάνει αυτό τίποτα σαμαροβενιζέλοι, στο τσεπάκι θα το 'χαμε τώρα το Όσκαρ ταινίας τεκμηρίωσης. Δυστυχώς προχθές δεν τραβήχτηκε ούτε μισό πλάνο γιατί απλούστατα τα μίντια δεν έχουν πια κανένα πρόβλημα να δέχονται εντολές από την παραγωγούλα.

Άρα; Άρα; Εδώ που σου μιλάω. Με προσέχεις; Το 'χουμε! Το 'χουμε! Πετάει η ομάδα, λέμε. Πε-τά-ει! Πέτα ένα μπουρνούζι στον Καμμένο μη βγει έξω από το πλάνο έτσι ιδρωμένος, ετοίμαζέ μου Λεβέντη, δώσε και στον άλλον να μαθαίνει εντωμεταξύ τα λόγια. Θέλω σιχτίρια, θέλω μπινελίκια, θέλω κατάρες! Θέλω και την Αννούλα να πειράζει τα κουμπιά της κονσόλας! Θα κάνουμε τη σκηνή του ψεύτικου οργασμού καλύτερη κι από αληθινή! Θα σκίσουμε σου λέω, θα σκίσουμε! 







Δεν υπάρχουν σχόλια: