Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Στην Πρέβεζα για διακοπές ο Πρεβεζάνος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Poker, Κωνσταντίνος Νάνος





Δείτε μιά συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Νάνο


Την πανέμορφη Πρέβεζα διάλεξε για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Poker Κωνσταντίνος Νάνος, ο οποίος κατάγεται από χωριό του Φαναρίου του Δήμου Πάργας. 

Ο Κωνσταντίνος Νάνος είναι γιατρός, ζει  στην Θεσσαλονίκη εργαζόμενος σε ιδιωτική κλινική, ενώ  γεννήθηκε στην Ελλάδα,  λόγω οικογενειακής μετανάστευσης, μεγάλωσε και σπούδασε στην Γερμανία, όπου έχει εργαστεί ως οφθαλμίατρος.

Εχει αρκετούς φίλους στην περιοχή μας, ανάμεσα τους ο Πρεβεζάνος ορθοδοντικός Τάσος Δράκος ο οποίος ανέβασε και την φωτογραφία στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook.




Οι πέντε καλύτεροι έλληνες παίκτες του πόκερ όλων των εποχών



Οι πέντε καλύτεροι έλληνες παίκτες του πόκερ όλων των εποχών.

Μπορεί για πολλά χρόνια το ελληνικό πόκερ να βρισκόταν αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με το εξωτερικό, όμως εδώ και λίγα χρόνια φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.


Αρκετοί έλληνες παίκτες, πλέον, μάλιστα [πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Νάνος στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ασχολούνται επαγγελματικά με το πόκερ, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει και εκατομμυριούχοι, μετά από συμμετοχές τους σε μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού.

Το επίπεδο των παικτών στην Ελλάδα συνεχώς βελτιώνεται και όλο και πιο συχνά μπορεί κάποιος να δει ελληνικά ονόματα να διαπρέπουν σε μεγάλες διοργανώσεις πόκερ. Ποιοι βρίσκονται, όμως, αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιτυχημένους, αλλά και κερδοφόρους, Έλληνες παίκτες;

Σωτήρης Κουτούπας (συνολικά κέρδη $1.644.132)
kounoupas

Ο Σωτήρης Κουτούπας κατάφερε να κάνει αυτό που κανένας έλληνας παίκτης, μέχρι τότε, δεν μπορούσε: Να κερδίσει ένα τουρνουά μεγάλου μεγέθους. Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Σωτήρης Κουτούπας έγραψε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πόκερ. Έφυγε από την Ελλάδα, με προορισμό το Deauville της βόρειας Γαλλίας, με σκοπό να συμμετάσχει στο European Poker Tour MainEvent. Ο παίκτης από τη Θεσσαλονίκη φαινόταν από την αρχή αποφασισμένος για τη νίκη. «Ήταν η σειρά μου να κερδίσω» είπε σε συνέντευξή μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του επάθλου των ?614.000. «Ήμουν πολύ τυχερός σήμερα σε ορισμένες περιστάσεις, όμως έτσι είναι το πόκερ. Όλα πήγαν καλά για εμένα».
Η νίκη του Κουτούμπα στο EPT αποτελεί και τη μεγαλύτερη ελληνική κατάκτηση στο χώρο του πόκερ, όμως δεν αποτελεί την μοναδική του επιτυχία. Ο Έλληνας παίκτης κατάφερε να φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του EPT Prague λίγα χρόνια νωρίτερα. Συγκεκριμένα, το 2012 έφτασε μέχρι το headsup, απέναντι στον Ramzi Jelassi. Μπορεί να έφτασε μιαν ανάσα πριν τον τίτλο και τελικά να τερμάτισε στην δεύτερη θέση, όμως έφυγε πλουσιότερος κατά ?510.000.
Ο Κουτούμπας, όπως έχει δηλώσει, θα σταματήσει το πόκερ μόνο όταν πάψει να είναι πλέον διασκεδαστικό για αυτόν.

Γιώργος Σωτηρόπουλος (συνολικά κέρδη $1.205.102)


Το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Γιώργο Σωτηρόπουλο και το ελληνικό πόκερ. Ο 24χρονος, τότε, παίκτης, κατάφερε να φτάσει στους δύο στο Main Event του European Poker Tour, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.
Οι δύο φιναλίστ κατέληξαν σε συμφωνία, εξασφαλίζοντας ?700.000 και αφήνοντας ?25.000 για τον νικητή. Και μπορεί ο παίκτης από την Ρόδο να μην κατάφερε να κατακτήσει τον μεγάλο τίτλο, όμως εξασφάλισε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στην ιστορία του ελληνικού πόκερ. Ο φαρμακοποιός, που τον κέρδισε το πόκερ, με τη νίκη του αυτή απέδειξε ότι η ελληνική κοινότητα πόκερ έχει ταλέντο και συνεχώς εξελίσσεται.
Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που ο Γιώργος Σωτηρόπουλος μπαίνει στα χρηματικά έπαθλα. Στο EPTGrandFinal στο Μόντε Κάρλο κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση του ? 5.000 + 200 No Limit Hold'em - Turbo 8 Handed, για ? 61.050, ενώ το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι η πρώτη θέση στο ?1.000 + 100 No Limit Hold'em - Turbo Cash στο EPT Deauville του 2015, που του εξασφάλισε το έπαθλο των ? 23.960.

Γιώργος Καρακούσης (συνολικά κέρδη $1.011.885)

Ένας έλληνας παίκτης με εξαιρετική απόδοση πάνω στην τσόχα είναι και ο Γιώργος Καρακούσης, ο οποίος το 2013 έμεινε μιαν ανάσα μακριά από την κατάκτηση του μεγάλου επάθλου, στο Main Event του European Poker Tour του Λονδίνου. Ο Καρακούσης δείχνοντας μεγάλη μαχητικότητα κατάφερε να φτάσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση του τουρνουά, κερδίζοντας το μη ευκαταφρόνητο ποσό των £392.000.
Οι επιτυχίες του, βέβαια, αν και μικρότερου μεγέθους είναι πολλές. Μάλιστα, πρόσφατα στο EPT Deauville κατάφερε και πάλι να τερματίσει στη δεύτερη θέση του NL Seniors Event, για ?9.010.

Μίλτος Κυριακίδης (συνολικά κέρδη $ 835.557)

Ο ίδιος, σύμφωνα με συνέντευξή του, πιστεύει ότι δεν είναι καλός παίκτης τουρνουά. Οι πράξεις του, όμως, λένε άλλα. Ο Μίλτος Κυριακίδης αποτελεί, πλέον, έναν από τους πιο γνωστούς παίκτες πόκερ στην Ελλάδα. Κατάγεται από την Κύπρο, όμως η βάση του είναι στην Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο ποσό, που έχει κερδίσει από τουρνουά είναι $412.408 στο World Series of Poker, τον Ιανουάριο του 2015, τερματίζοντας τρίτος στο event #64: $10.000 Pot Limit Omaha Championship. Στο συγκεκριμένο τουρνουά, ο Μίλτος Κυριακίδης έδειξε το μεγάλο του ταλέντο στο πόκερ, αφήνοντας πίσω του τεράστιους παίκτες του χώρου, όπως ο Marko Neumann και ο Sam Trickett.
Tο 2014 τερμάτισε όγδοος στο Main Event του European Poker Tour της Πράγας, φεύγοντας με ?92.610, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τερματίσει στην πρώτη θέση πολλών side events σε διάφορες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Κωνσταντίνος Νάνος (συνολικά κέρδη $2.500.072)


























Ο Κωνσταντίνος Νάνος, ή αλλιώς "arxigos", όπως είναι γνωστός από το username του στα online poker δωμάτια, είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες παίκτες πόκερ. Τα συνολικά του κέρδη του από online τουρνουά ξεπερνάνε τα $2,5 εκατομμύρια, ενώ τα καταφέρνει εξαιρετικά και στο live παιχνίδι. Ουκ ολίγες φορές, έχει κερδίσει χρηματικά έπαθλα σε ευρωπαϊκά τουρνουά πόκερ, με κορυφαίο αυτό του European Poker Tour της Βιέννης το 2010, όταν βγήκε στην τρίτη θέση, φεύγοντας κατά ?400.000 πλουσιότερος. Η συγκεκριμένη επιτυχία φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο τουρνουά συμμετείχε και ο superstar της Team Pokerstars Daniel Negreanu
Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, με τον Νάνο να κατακτά την πρώτη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή του Concord Million, για ?143.800, τον Δεκέμβρη του 2013, τίτλο που εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: