Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ζήτησαν από ηλικιωμένο στην Πρέβεζα 33.000 ευρώ για χειρουργείο , αλλά βρήκαν "τον μάστορά τους"

Προσπάθησαν να παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ από ηλικιωμένο, προσποιούμενοι ιατρό και με το πρόσχημα ότι η κόρη του χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, για εμπλοκή της σε τροχαίο ατύχημα

Συνελήφθησαν χθες (28-06-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαπές γυναίκες για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στην παραπάνω υπηρεσία ότι ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι ιατρός νοσοκομείου και ότι απαιτείται άμεσα το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη του, η οποία είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Για την σύλληψη τους οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, ο ηλικιωμένος έκλεισε ραντεβού με τις κατηγορούμενες έξω από το σπίτι του ώστε να παραδώσει σε αυτές σάκο που δήθεν θα περιείχε το χρηματικό ποσό.

Με την παραλαβή του σάκου οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τις ημεδαπές ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.



  • Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: