Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Λιτανεία για να βρέξει κάνουν στον Αλμυρό

Λιτανεία της Ιεράς εικόνας της Παναγιάς Ξενιάς, με σκοπό να επανέλθουν οι βροχές στην περιοχή, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, οι αγρότες του Αλμυρού.

Οι αγρότες απογοητευμένοι από τη μεγάλη περίοδο ανομβρίας και δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μετά τις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου, ζήτησαν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού να πραγματοποιηθεί λιτανεία, ώστε να πέσει βροχή.

Οι ίδιοι τις προηγούμενες ημέρες επικοινώνησαν με τους ιερείς των τοπικών εκκλησιών και την ηγουμένη στο Μοναστήρι της Παναγιάς Ξενιάς και προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των αγροτών και τους ιερείς του Αλμυρού.


Οι αγρότες, τη Δευτέρα το απόγευμα, θα παραλάβουν την εικόνα από το μοναστήρι και θα κατευθυνθούν στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Αλμυρού και από εκεί στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει ειδική δέηση για βροχή. Στη συνέχεια θα συνεχίσουν προς τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου και με αυτοκινητοπομπή θα πραγματοποιήσουν περιφορά της εικόνας από χωριά της επαρχίας του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής.

Αλλωστε, όπως αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θοδωρής Χρόνης, αγρότης από την περιοχή του Αλμυρού, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούν παρόμοια λιτανεία.

«Το έχουμε ακούσει από τους μεγαλύτερους ότι όταν δεν έβρεχε, πραγματοποιούσαν λιτανεία ιεράς εικόνας παρακαλώντας για βροχή. Ετσι και εμείς οι αγρότες πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε κάτι ανάλογο, μήπως και αλλάξει η κατάσταση με τον καιρό», εξηγεί ο κ. Χρόνης.

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: