Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Τι ισχύει με την συνδεδεμένη στο αιγοπρόβειο από το 2023

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που αφορά τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπρόβειου, ύψους 12 ευρώ ανά ζώο, στη νέα ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά την χορήγηση του Μέτρου συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος, σύμφωνα με την παρέμβαση Π1-32.3 - Στήριξη Συνδεδεμένου Εισοδήματος - Ζωική Παραγωγή, του εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδίου της Ελλάδας για την ΚΑΠ 2023-2027.

Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων στο πλαίσιο συνδεδεμένης εισοδηματικής στήριξης στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος της παρούσας απόφασης ανέρχεται σε 64.862.472 €.

Δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης είναι όσοι πληρούν τους παρακάτω όρους επιλεξιμότητας:
1. Είναι ενεργοί γεωργοί
2. Είναι κάτοχοι αιγοπροβατοτροφικής εκμετάλλευσης στη χώρα.
3. Παραδίδουν το γάλα που παράγουν σε εγκεκριμένες μονάδες μεταποίησης γάλακτος, είτε απευθείας (με προσκόμιση τιμολογίου αγοράς ή πώλησης του προϊόντος), είτε μέσω φορέων συγκέντρωσης γάλακτος (π.χ. οργανώσεις παραγωγών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα). 
Οι κτηνοτρόφοι με καθετοποιημένες μονάδες μεταποίησης γάλακτος της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης, συμμετέχουν στο καθεστώς, εφόσον πληρούν την έννοια του εγκεκριμένου μεταποιητή και οι κτηνοτρόφοι που είναι ενταγμένοι στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο (Κ.Η.Μ.Ο), οι οποίοι ιδιοπαράγουν και διαθέτουν οι ίδιοι τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα, συμμετέχουν στο καθεστώς εφόσον έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής σύνδεσης «ΑΡΤΕΜΙΣ» στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τις ποσότητες γάλακτος που μεταποίησαν.
4. Έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ετήσιας απογραφής της εκμετάλλευσής τους για το έτος ενίσχυσης. Αυτό διαπιστώνεται από την καταχώρηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.) της εν λόγω ετήσιας απογραφής.
5. Συμμετέχουν σε πρόγραμμα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης (ΑKIS), μετά την 1/1/2025.

Η ενίσχυση καταβάλλεται υπό τη μορφή συνδεδεμένης εισοδηματικής στήριξης, ανά επιλέξιμο ζώο, σε ετήσια βάση.

https://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: