Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Μιλτιάδης Κλάπας:καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου απέναντι στο εμπόριο ελπίδας και παραπλάνησης των νέων.


Πρωτογενής τομέας και τουρισμός αποτελούν τους δύο πυλώνες για την ανάπτυξη και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Η αλληλεπίδραση και ο συνδυασμός δράσεων μπορεί να αποφέρει σημαντικότερα οφέλη και να ανοίξει νέες προοπτικές.
Αυτό επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας κατά την ομιλία του στον Αρχάγγελο όπου οι κάτοικοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Ο κ. Κλάπας, υπογράμμισε ότι η εποχή μας απαιτεί πλήρες σχέδιο και στόχευση και όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Απαιτεί αλήθειες, πρόγραμμα και δουλειά και όχι προεκλογικές υποσχέσεις που την επομένη θα έχουν ξεχαστεί.
«Ο τόπος μας έχει τις δυνατότητες. Εμείς έχουμε τη βούληση να δουλέψουμε και να τον πάμε μπροστά. Να κάνουμε όλοι μαζί αυτά που πρέπει για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο κ. Κλάπας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε την πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη και τη στήριξη του αγροτικού τομέα καθώς και για συνέργειες μεταξύ των δύο προκειμένου να υπάρξουν προστιθέμενα οφέλη.
Παράλληλα καυτηρίασε με έμφαση το εμπόριο ελπίδας που γίνεται το τελευταίο διάστημα με όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Πρόκειται για πρόγραμμα με διάρκεια πέντε μηνών χωρίς καμία δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων όσων έχουν προσληφθεί.
Επειδή δε, η υποσχεσιολογία πήρε τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα, υπήρξε ξεκάθαρη οδηγία από τον ΟΑΕΔ, ότι δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης των συμβάσεων ούτε για μια μέρα.
Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για πρόγραμμα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ που διέπεται από αυστηρούς κανονισμούς. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν ακόμη και τώρα, να υπόσχονται παράταση συμβάσεων προκειμένου να αποσπάσουν κάποιες ψήφους στις εκλογές.
Είναι λυπηρό. Κι είναι διπλά λυπηρό όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη ακόμη και το ένα ημερομίσθιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: