Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παραμένει «προβληματικός» ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Παραμένει «προβληματικός» ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Σοφή αποδείχτηκε η κίνηση της επίσκεψης των Ευρωβουλευτών το κατακαλόκαιρο, ώστε να μην βρεθούν μπροστά στις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Καρβουναρίου στις αρχές της εβδομάδας.

Αν και διανύουμε έναν χειμώνα με μικρά ποσοστά βροχόπτωσης, ωστόσο ήταν αρκετά να κάνουν το κύτταρο του ταλαίπωρου ΧΥΤΑ, όπου καταλήγουν και τα σκουπίδια της Πρέβεζας, να ξεχειλίσει. Οι φωτογραφίες με τα υγρά που προέρχονται από το κύτταρο, είναι αποκαλυπτικές.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν άμεσα τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ και Δήμαρχο Πάργας Θανάση Λιόλιο, καθώς και την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη και η προσωρινή λύση που βρέθηκε ήταν η μεταφορά μέρους του υδραυλικού φορτίου με 2 βυτία στον βιολογικό της Παργας, ώστε να αποσυμφορηθεί ο ΧΥΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από ένα χρόνο η Περιφέρεια έδωσε 165.000 ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες, ενώ μόλις των Ιούλιο που μας πέρασε (2 μήνες πριν την επίσκεψη της επιτροπής αναφορών της ευρωβουλής), εγκρίθηκε πίστωση ύψους 40.000 ευρώ επίσης από την Περιφέρεια, προκειμένου να απομακρυνθούν από το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, τα επεξεργασμένα στραγγίδια, προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση του υδραυλικού του φορτίου (κύτταρο και δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού).

Αυτά προφανώς και δεν έλυσαν το πρόβλημα και θα πρέπει να προσευχόμαστε να μην αποδειχτεί και φέτος η Παραμυθιά, ως η πόλη με την μεγαλύτερη βροχόπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: