Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πανηγυρισμοί της Δωδώνης για τα ψίχουλα στους κτηνοτρόφους


Τμηματικά έρχονται οι πανηγυρικές ανακοινώσεις από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, όπως τμηματικά καταβάλλονται τα χρωστούμενα στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

Έτσι στα μισά του Αυγούστου, οι διοικούντες πανηγυρίζουν και καμαρώνουν γιατί κατάφεραν να αποδώσουν ένα μέρος των χρημάτων για το γάλα που έχει εισκομιστεί τον Απρίλιο. Τέσσερις μήνες πριν δηλαδή…

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα «την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 εξοφλήθηκε το 40% των παραγωγών – συνεργατών της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του μηνός Απριλίου.

Επίσης για τον μήνα Απρίλιο εξοφλήθηκαν όλοι οι παραγωγοί της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε των οποίων τα χρηματικά υπόλοιπα ήταν μέχρι 300 ευρώ.

Έτσι μετά το 20% που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των παραγωγών την 1η Αυγούστου για το αιγοπρόβειο γάλα του Απριλίου αλλά και την προχθεσινή νέα καταβολή η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει, όπως είχε δεσμευθεί, τις τμηματικές καταβολές στους λογαριασμούς των παραγωγών της».

Παράλληλα η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε αποφάσισε να συνεχίσει την παραλαβή αιτήσεων για προκαταβολές σχετικά με την προμήθεια ζωοτροφών, μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.

Η κατάσταση πάντως στο χώρο της κτηνοτροφίας παραμένει δραματική και οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: