Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δεκάδες φορείς της Ηπείρου συστρατεύονται για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων ενόψει των εορτών.


Δεκάδες φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πληθυσμιακά ομάδων της Ηπείρου.

Χθες το απόγευμα, σε συνάντηση που έγινε, με αθρόα συμμετοχή, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας συγκροτήθηκε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο σε εθελοντική βάση μετέχουν πολιτιστικοί, αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι.
Η πρώτη δράση, που αναλαμβάνεται και είναι κριτήριο για την επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας, είναι η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων την περίοδο των εορτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης - στην οποία προήδρευσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης και παρίσταντο στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας- έγινε εκτενής αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές οικογένειες στην Ήπειρο, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και αναλύθηκε το σχέδιο ενόψει των εορτών.
Βάσει αυτού αποφασίστηκε η συγκέντρωση ειδών διατροφής με μακρά ημερομηνία λήξεως καθώς και ειδών ατομικής υγιεινής και χαρτικών, τα οποία θα διατεθούν σε Κοινωνικές Δομές της Περιφέρειας (Κέντρα Παιδικής Μέριμνας, Γηροκομεία, Θεραπευτήρια χρονίως Πασχόντων, Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Συσσίτια Ενοριών, Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.α.).
«Είναι αξιέπαινη και συγκινητική η έκφραση αλληλεγγύης που επιδεικνύουν πολίτες και φορείς της περιφέρειάς μας. 
Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με πρωτοβουλίες, όπως αυτές που έχουμε αναλάβει.
Όμως αμβλύνονται σε σημαντικό βαθμό ορισμένα ζητήματα άμεσης ανάγκης και κυρίως νοιώθουν όλοι ότι σιγά - σιγά αναπτύσσεται μια ομπρέλα κοινωνικής προστασίας, που μπορεί να τους στηρίξει και να τους προστατεύσει σε δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης.
Η συγκέντρωση ειδών άρχισε ήδη και συνεχίζεται καθημερινά (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, γραφείο 128. της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας. (τηλ. 26510 
87129-87128).

Δεν υπάρχουν σχόλια: