Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σε μουσείο θα μετατραπεί το δημοτικό σχολείο στην Καμαρίνα Πρέβεζας


Μία αξιόλογη πολιτιστική πρωτοβουλία, βαίνει προς υλοποίηση εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Καμαρίνας.

Το δημοτικό σχολείο της Καμαρίνας, το οποίο δεν λειτουργεί, θα μετατραπεί σε μουσείο, το οποίο θα περιέχει θεματικές ενότητες που θα αφορούν το ιστορικό μνημείο που δεσπόζει στο Ζάλογγο.

Ήδη εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Πρέβεζας και διαβιβάστηκαν στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας, μια σειρά περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για την αλλαγή χρήσης του παλιού σχολείου Καμαρίνας σε μουσείο, με ταυτόχρονη στατική ενίσχυση, διαρρύθμιση και ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου.

Η Π.Ε. Πρέβεζας βάζει μάλιστα αυστηρότατους όρους, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας αφορά μόνο τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου. Δεν εξετάζει θέματα ιδιοκτησίας και δεν απαλλάσσει τον φορέα του έργου από την εξασφάλιση τυχόν άλλων εγκρίσεων και αδειών. Επίσης, ισχύει με την επιφύλαξη ότι δεν αντίκειται σε πολεοδομικές και άλλες ισχύουσες διατάξεις.

«Η μη τήρηση των όρων του παρόντος ή η πραγματοποίηση έργων ή και δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος συνεπάγεται, πέρα των κυρώσεων από άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, την επιβολή κυρώσεων στους υπευθύνους», αναφέρει ρητά το έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία ανήκει σε κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με ιδαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή του πρώην Δήμου Ζαλόγγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: