Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Μην το πεις ούτε του μπαμπά», της Νέας θεατρικής ομάδας Πρέβεζας.

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Μην το πεις ούτε του μπαμπά»

Άφθονο γέλιο χάρισε η Νέα Θεατρική Ομάδα σε σους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο την παράσταση «Μην το πεις ούτε του μπαμπά» στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.


IMG 0758 copy


Η ανατρεπτική μαύρη κωμωδία, με την αστυνομική πλοκή και τις πικάντικες ατάκες κέρδισε το κοινό της Πρέβεζας, η προσέλευση του οποίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των συντελεστών.
Οι έξι ταλαντούχοι νέοι και νέες ηθοποιοί που συμμετείχαν στο θίασο (Κική Παπαγιάννη, Βιργινία Μπάκα, Κώστας Ιωαννίδης, Χαρά Κακοσίμου, Ιλεάνα Παππά και Αλέξης Τέφας) υπό την ευφάνταστη σκηνοθετική καθοδήγηση όλης της ομάδας και ίσως λίγο περισσότερο της Βιργινίας, απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία μία κωμωδία με πολύ, πολύ μαύρο χιούμορ..

IMG 0729 copy

Οι έξυπνοι και καυστικοί διάλογοι, οι εξαιρετικές ερμηνείες, η γρήγορη πλοκή, η μουσική επένδυση, τα οπτικά εφέ και τα ιδιαίτερα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν ανάλογα με τις σκηνοθετικές ανάγκες της πλοκής συνέστησαν ένα άρτιο θέαμα, το οποίο δεν είχε και πολλά να ζηλέψει από τις θεατρικές παραστάσεις μεγάλων θιάσων.

IMG 0748 copy

Η αξιόλογη προσπάθεια των συντελεστών επιβραβεύθηκε από την αθρόα προσέλευση του κοινού και τις δύο ημέρες της παράστασης, που έσπευσαν και καταχειροκρότησαν τους νέους ηθοποιούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι την Κυριακή επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς τα καθίσματα μετά βίας επαρκούσαν για όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ από πολλούς εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί η παράσταση, ώστε να δοθεί σε περισσότερους η ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

IMG 0760 copy

Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία πλήττεται από την κρίση και το ηθικό μας βάλλεται ποικιλοτρόπως, τέτοιες παραστάσεις καταδεικνύουν πως το χιούμορ δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή μας. Η Νέα Θεατρική Ομάδα, αποτελούμενη από φρέσκα ταλαντούχα πρόσωπα, έδωσε ένα δείγμα γραφής που σηματοδοτεί τη ζωντανή πολιτισμική δραστηριότητα του τόπου μας και δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για συνέχιση παρόμοιων αξιόλογων εγχειρημάτων και στο μέλλον.

IMG 0769 copy

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Δύο αδελφοί με τις γυναίκες τους βρίσκονται στο πατρικό τους σπίτι στο χωριό, για να επισκεφθούν τον ετοιμοθάνατο πατέρα τους, ο καθένας με τις προσδοκίες και τις βλέψεις του στην πατρική κληρονομιά. Εκεί τους υποδέχεται η Βουλγάρα γηροκόμος του μπαμπά, αλλά και η κουτσομπόλα γειτόνισσα, που γνωρίζει πολλά από τα μυστικά της οικογένειας. Μέσα από ένα γαϊτανάκι μυστικών και αποκαλύψεων, συνωμοσιών και ατομικών κινήτρων, σκιαγραφείται ο αμοραλισμός που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Οι ήρωες, αν και εμφανίζουν εγκληματική ροπή, κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού, λόγω της αφέλειάς τους ή της άγνοιας των καταστάσεων, που αποκαλύπτονται μέσα από τις συνεχείς ανατροπές. Με όχημα το χιούμορ, όπως εκφράζεται από τις ξεκαρδιστικές ατάκες και τις κωμικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκονται οι πρωταγωνιστές, το σενάριο στηλιτεύει τη νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα. τη φιλαργυρία του, τον καιροσκοπισμό, και τον ατομικισμό του, αλλά και τη γενικότερη έκπτωση αξιών, όπως φαίνεται από το ψέμα, την έλλειψη εχεμύθειας και τη χαλαρότητα των οικογενειακών δεσμών.

IMG 0776 copy

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης: Κική Παπαγιάννη, Βιργινία Μπάκα, Κώστας Ιωαννίδης, Χαρά Κακοσίμου, Ιλεάνα Παππά και Αλέξης Τέφας.
Σκηνοθεσία: η Ομάδα και ίσως λίγο περισσότερο η Βιργινία
Σκηνικά: η Ομάδα με τη βοήθεια της θείας Κόμισας, της μαμάς Ιφιγένειας, της θείας Αμαλίας, της θείας Χρυσάνθης, των Πάνου και Δήμου(ξυλοτεχνική Μπάζιος)
Κοστούμια: η Ομάδα, με τη βοήθεια της μαμάς Ελευθερίας, της Βαγγελίτσας, της Κατερίνας, της Μέλπως, του Δημήτρη, της Μάρθας, της Ντίνας και του μπαμπά Χρήστου.
Ήχοι-Μουσική: η Ομάδα και ιδιαίτερα ο Αλέξης.
Εκτέλεση ήχου: Νίκος Ζώτος και DB SOUND
Φώτα: DB SOUND
Κείμενα: η Ομάδα, αλλά μάλλον περισσότερο η Ιλεάνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: