Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Καμία παραγγελία στην Πρέβεζα για πετρέλαιο θέρμανσης

Καμία παραγγελία στην Πρέβεζα για πετρέλαιο θέρμανσης

Από 1,37 έως 1,40 θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Πρέβεζα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου βενζινοπωλών της Πρέβεζας κ. Κυριάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριάκης σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση από τους καταναλωτές είτε λόγω οικονομικής κρίσης είτε λόγω της συνεχόμενης καλοκαιρίας και σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011 η πτώση αγγίζει το 100%.

«Οι περισσότεροι καταναλωτές τηλεφωνούν όχι για παραγγελίες αλλά για να πληροφορηθούν που διαμορφώνονται οι τιμές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Πρέβεζας, σημειώνοντας πως στην περιοχή δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης παρά το «εμπάργκο» που βάζουν ορισμένοι βενζινοπώλες αντιδρώντας στην εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι οι καυστήρες κεντρικής θέρμανσης θα αργήσουν εφέτος πολύ να ανάψουν, ενώ η ζήτηση προβλέπεται να μειωθεί έως και 50% σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα, λόγω υψηλών τιμών αλλά και στροφής των καταναλωτών σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Να σημειώσουμε ότι πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαινόταν από 0,92-0,97 ευρώ το λίτρο, δηλαδή φέτος το ποσοστό αύξησης πλησιάζει το 50%....

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: