Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου καλούν όλους τους κτηνοτρόφους στην κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ''.


Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην κοινοπραξία της SI Capital Partners με την ελληνική εταιρία ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς.

Με ανακοίνωσή τους, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου δηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους στην πώληση της εταιρίας και μάλιστα καλούν όλους τους φορείς της Ηπείρου σε συγκέντρωση την Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι στη γαλακτοβιομηχανία. 

«Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού» αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι Ενώσεις. 

Ελπίδα όλων είναι, ότι ο νέος ιδιοκτήτης της «Δωδώνης», θα έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας της εταιρίας για την κοινωνία της Ηπείρου, για αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» της εταιρίας, δηλαδή τους 7.000 και πλέον κτηνοτρόφους που δίνουν καθημερινά γάλα, αλλά και τους εργαζόμενους, στους οποίους βασίζεται η εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και η ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: