Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα του Παραρτήματος Ηπείρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου ενάντια στην επιχειρούμενη πώληση της «ΔΩΔΩΝΗ».


Συνεχίζοντας το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, η τρικομματική συγκυβέρνηση, η Τρόικα και τα τσιράκια τους επιχειρούν να παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο τη μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας, τη « ΔΩΔΩΝΗ».

Οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής που νιώθουν στις πλάτες τους το βάρος της μνημονιακής λιτότητας, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της ανεργίας που καλπάζει, ξέρουν τα σχέδια και των εχθρών και των «φίλων» του λαού που μεθοδεύουν την καταστροφή της τοπικής κτηνοτροφίας, το ξεκλήρισμα των παραγωγών και το ρίξιμο των εργαζόμενων στην κόλαση της μείωσης των μισθών, της ελαστικής εργασίας και της τρομοκρατίας των απολύσεων.
Επί χρόνια με μια σειρά επιλογών οι διορισμένες από τις κυβερνήσεις διοικήσεις επιχειρούν να απαξιώσουν τη «ΔΩΔΩΝΗ». 
Ενδεικτική του ρόλου της είναι και η τελευταία απόφαση της διοίκησης για τη μη πρόσληψη εποχιακών συναδέλφων κτηνιάτρων που αφήνει ουσιαστικά ακάλυπτη ολόκληρη τη ζώνη γάλακτος της βιομηχανίας. 
Το μόνο σχέδιο που έχει η Τρόικα και η κυβέρνηση για την ελληνική κτηνοτροφία είναι να ανοίξει την πόρτα στα εισαγόμενα, στα μεταλλαγμένα και τις διοξίνες, εξοντώνοντας τους ντόπιους παραγωγούς.
Η ''ΔΩΔΩΝΗ'' δεν πουλιέται. Η ''ΔΩΔΩΝΗ'' ανήκει σε ολόκληρο το λαό της περιοχής που βυθίζεται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. 
Δε φτιάχτηκε για να δίνει κέρδη στις πολυεθνικές και στους κάθε είδους ιδιώτες «επενδυτές», αλλά για να δίνει ψωμί και δουλειά σε χιλιάδες κτηνοτρόφους και εργαζόμενους και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στον κόσμο. Όλοι στον αγώνα για να αποτραπεί το προσχεδιασμένο έγκλημα! Όλοι στον αγώνα για μια «ΔΩΔΩΝΗ» στα χέρια των παραγωγών και των εργαζόμενων!
Απαιτούμε:
· Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ - Διατήρηση και επέκταση του κρατικο-συνεταιριστικού της χαρακτήρα και του κοινωνικού της ρόλου
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους τους εργαζόμενους της βιομηχανίας - Καμιά διάκριση σε μόνιμους και συμβασιούχους.
· Αυξήσεις στις τιμές παραγωγού για το αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο γάλα.
· Λειτουργία της ΖΩ-ΔΩ (ΕΛΒΙΖ) για την παροχή φτηνών και ποιοτικών ζωοτροφών και εφοδίων στους κτηνοτρόφους - Επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ.
· Στελέχωση της ΔΩΔΩΝΗΣ με γεωτεχνικούς επιστήμονες για την υποστήριξη των παραγωγών.
· Όχι στα ληστρικά καρτέλ - Επανασύσταση του δικτύου πωλήσεων της ΔΩΔΩΝΗΣ και των άλλων συνεταιριστικών μονάδων - Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό χωρίς μεσάζοντες.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: