Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

«Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης», γνώρισαν οι μαθητές στο Κέντρο πληροφόρησης Αμμουδιάς Πρέβεζας, την ημέρα της ''Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών''.

«Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών είχαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μεσοποτάμου οι οποίοι βρέθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς, για να γιορτάσουν την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» μαζί με τους υπεύθυνους του φορέα διαχείρισης Αχέροντα- Καλαμά.

Η συγκεκριμένη γιορτή με θέμα «το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης» ήταν μια αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά το θαυμαστό πανάρχαιο ταξίδι των πουλιών, σ' έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς μετανάστευσης, στον προστατευόμενο υδροβιότοπο της Αμμουδιάς, όπου συναντώνται περισσότερα από 169 είδη πτηνών.



mesopotamos2

Οι μαθητές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες εργασίας και με την καθοδήγηση των υπευθύνων του κέντρου ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ και χειροτεχνίες, παρατήρησαν τα πουλιά ενώ μέσα από τα περιβαλλοντικά παιχνίδια εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και γνωρίσαν τα μεταναστευτικά πουλιά που επισκέπτονται την Αμμουδιά καθώς και την σημαντικότητα του υγροτόπου για την μετανάστευση.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Ζήσης ευχαρίστησε τους υπευθύνους του κέντρου διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και για τις γνώσεις που μετέδωσαν στους μαθητές.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα παιδιά κατανόησαν την διαδικασίας της μετανάστευσης, τη σημασία των μεταναστευτικών σταθμών και των περασμάτων καθώς και των προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα πουλιά κατά το μεγάλο ταξίδι τους και πρόσθεσε ότι «οι μαθητές ένιωσαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά της συνεργασίας, της δημιουργίας, της εξερεύνησης και έζησαν την εμπειρία του φυσικού τοπίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: