Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Χειροτονήθηκε το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο Κάτω Πατησίων ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος Τσιρίγκας.

Το www.atpreveza.gr βρέθηκε στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς χριστιανικής κατάνυξης ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, στην Οδό Αχαρνών, η χειροτονία του Νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομου Τσιρίγκα.

Πολλά τα δάκρυα συγκίνησης εντός του Ναού από τους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι «χάνουν» τον επί πολλά χρόνια εφημέριό τους (τον «άγιο άνθρωπό τους», όπως χαρακτηριστικά λεγόταν εντός και εκτός του ναού), αλλά και από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του νέου Μητροπολίτη.
Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και παρέστησαν καθολικά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και ιερείς από την Πρέβεζα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, κ. Περικλής Βασιλάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γιώργος Κούρτης, καθώς και πλήθος Πρεβεζάνων της αποδημίας, αλλά και από την Πρέβεζα.

100 2954

Ιδιαίτερη στιγμή για το νέο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Τσιρίγκα, ήταν όταν αναφέρθηκε σε σύντομο μήνυμα που ανέγνωσε, στη μητέρα του και στους ανθρώπους εκείνους που σημάδεψαν τη ζωή του, ώστε να ακολουθήσει το δρόμο της Χριστιανοσύνης.

100 2905

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε τον... τόνο για το έργο που πρέπει να επιτελέσει στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης ο κ. Τσιρίγκας, ζητώντας του τρία πράγματα: Να οδηγήσει το νέο του ποίμνιο στο δρόμο και την ουσία της μετάνοιας, να δώσει μεγάλη βάση στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και να φροντίσει για την ενότητα των πιστών και του λαού της Πρέβεζας.

Ακολούθησε δεξίωση σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών, στην οποία ο νέος Μητροπολίτης επέμεινε να παραστούν ο Δήμαρχος Πρέβεζας και εξέχοντες Πρεβεζάνοι, ώστε να έχουν συνομιλία.

Δείτε σχετικό βίντεο της χειροτονίας





Δεν υπάρχουν σχόλια: