Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πρωτόγνωρες εικόνες αντίκρισαν οι Λουριώτες στο δάσος του Αγίου Βαρνάβα, μετά το χθεσινό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή.

Πρωτόγνωρες εικόνες στο δάσος του Αγίου Βαρνάβα

Πρωτόγνωρες εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λούρου το απόγευμα της Τρίτης, αφού το αισθητικό δάσος του Αγίου Βαρνάβα δεν γλίτωσε από τον ξαφνικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την ευρύτερη περιοχή λίγο μετά το μεσημέρι.

IMG 20121017_104807 copy

Δεκάδες υπεραιωνόβια δέντρα ξεριζώθηκαν και βρέθηκαν στο έδαφος και εκατοντάδες σπασμένα κλαδιά δημιούργησαν μια χαώδη εικόνα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ότι η εκκλησία του Αγίου Βαρνάββα σώθηκε, αφού κανένα από τα δέντρα δεν την χτύπησε (παρότι έπεσαν σε απόσταση αναπνοής από αυτή).

IMG 20121017_104823 copy

Οι κάτοικοι της περιοχής αντικρίζοντας την εικόνα μιλουν για «θαύμα» αφού τα δέντρα που έπεσαν ήταν τόσο μεγάλα που θα μπορούσαν να ισοπεδώσουν τον ιστορικό Ναό.

IMG 20121017_104621 copy

Ο δυνατός αέρας έγινε αιτία να πέσει ένα μεγάλο κυπαρίσσι στην Στεφάνη καταπλακώνοντας ένα αυτοκίνητο καθώς και την στέγη ενός σπιτιού. Διάφορες ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Λούρου .

«Τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα σε ένταση» τόνισε ο κ.Παπαχρήστος ο οποίος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θεσπρωτικού για την συμβολή του στην αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: