Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

H Αδελφότητα αποδήμων Αθηνών ''Το Ηρωικό Σούλι'', βραβεύει τους πρωτεύσαντες μαθητές με καταγωγή από τα Σουλιωτοχώρια, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, στα Πηγάδια Σουλίου.


Το ΔΣ της Αδελφότητας «Ηρωϊκό Σούλι», συνεχίζοντας την παράδοση, που καθιέρωσε πριν 3 χρόνια, θα βραβεύσει και φέτος μαθητές και μαθήτριες με καταγωγή από τα Σουλιωτοχώρια (που έδωσαν πέρσι με επιτυχία τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων) καθώς και αθλητές και αθλήτριες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουλίου (που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους ή διεθνείς αγώνες). Η βράβευση θα γίνει στην ετήσια εκδήλωση «Αντάμωμα Σουλιωτών», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στα πηγάδια Σουλίου.


Ξεχωριστή στιγμή στο φετινό αντάμωμα, θα αποτελέσει, η απονομή ειδικής πλακέτας στο συμπατριώτη μας Στέλιο Μπέλλο- τον τραγουδιστή της Ηπείρου με τη βουλούδινη φωνή- για την πλούσια συμβολή του στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τη βράβευση του Στέλιου Μπέλλου, θα απονεμηθεί τιμητικός έπαινος για την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, στους εξής (στην παρένθεση το χωριό καταγωγής από πατέρα ή μάνα):
ΓΚΟΤΖΙΑΣ Ιωάν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Κουκουλιοί) Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας
ΓΚΟΤΖΙΑΣ Ιωάν. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Κουκουλιοί) ΤΕΙ Λογιστικής, Πρέβεζα
ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Φροσύνη) Πολ. Δομικών Έργων ΤΕΙ Σερρών
ΤΟΚΑ Χαρ. ΕΛΠΙΔΑ (Σαμωνίβα), Βιολογικό Πανεπιστημίου Πάτρας
ΜΠΟΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, (Κουκουλιοί) Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής ΤΕΙ Πρέβεζας
ΦΩΤΙΟΥ Ευάγγ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ, (Αυλότοπος) Αστυφυλάκων Γεν. Σειρά
ΦΩΤΙΟΥ Ανδρ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής ΤΕΙ Πρέβεζας
ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗΣ, (καταγωγή Αυλότοπος) Μαθηματικών Ιωαννίνων

Εκτός των παραπάνω, θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι, στους εξής:
. Μαρία Μαργαρίτη του Βασιλείου και της Αναστασίας Δημητρίου, από το Τσαγγάρι, που αποφοίτησε την Γ' Τάξη Γυμνασίου Γαρδικίου, με γενικό βαθμό 19,9
. Τόκα Χαρ. Ελπίδα. Η αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς και φοιτήτρια στη βιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας, που κέρδισε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων δύο χάλκινα μετάλλια. Το πρώτο, για την αγώνισμα των 400μ με εμπόδια που τερμάτισε στην 3η θέση και το δεύτερο για το αγώνισμα της σκυταλοδρομία 4 Χ 400μ. που επίσης η ομάδα της Κηφισιάς τερμάτισε στην 3η θέση.
. Σουλιώτη Ευτύχιο. Ο μαθητής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Παραμυθιάς και μαθητής της Γ' Λυκείου, κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια. Τα δύο τα κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του (Παίδων- Κορασίδων) καθώς τερμάτισε 3ος στα 400 αλλά και στα 800 μέτρα. Το τρίτο χάλκινο το κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων (μεγαλύτερη κατηγορία) , τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων.
Τέλος, το ΔΣ της Αδελφότητας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Ιωαν. Τόκα, αποφάσισε να βραβεύσει τους αδελφούς Άγγελο και Χρήστο Τόκα, παιδιά του Χρυσόστομου, για την καθοριστική του συμβολή στην κατάσβεση της φωτιάς στο σπίτι που διαμένει ο ίδιος με τη μητέρα του.

Το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: