Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας επίορκοι και ανεπαρκείς.



Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι προκλητικά εκμεταλλεύονται τη θέση τους παραμένοντας ουσιαστικά ατιμώρητοι από τα πειθαρχικά συμβούλια θα υπαχθούν κατά προτεραιότητα στο μέτρο της εφεδρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή να δώσουν στοιχεία για τον αριθμό και το είδος των υποθέσεων παραβατικής συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων που είναι σήμερα σε εκκρεμότητα στα πειθαρχικά συμβούλια και γενικότερα στα αρμόδια όργανα.

Μόνο πέρυσι κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του κ. Ρακιντζή 1.900 αποφάσεις πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων και ο γενικός επιθεωρητής είχε κάνει τότε δηλώσεις για υπερβολικά επιεικείς ποινές, εσφαλμένες εκτιμήσεις αποδεικτικών στοιχείων κ.λπ. Ο κ. Ρακιντζής είχε υποβάλει ενστάσεις και είχε ζητήσει μάλιστα για άλλες 388 υποθέσεις να επισπευστεί η πειθαρχική διαδικασία. Ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος από την αποκάλυψη της βιομηχανίας παράνομων συντάξεων και επιδομάτων και ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να επιβληθούν το ταχύτερο δυνατόν κυρώσεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Ο στόχος είναι με την εφεδρεία το Δημόσιο να σταματά άμεσα να πληρώνει μισθούς και να θέτει σε διαθεσιμότητα ανεπαρκείς και ακατάλληλους υπαλλήλους που έβλαψαν τα συμφέροντά του. Ολα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο, αλλά ώσπου να εκδοθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις η καταβολή μισθοδοσίας θα διακόπτεται με ειδική ρύθμιση που θα προβλέπεται στο νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Να σημειωθεί ότι, αν και θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δύο μήνες, ακόμη δεν έχουν συσταθεί τα περισσότερα πειθαρχικά συμβούλια με τη συμμετοχή δικαστικών. Η μεγάλη πλειοψηφία των κυρώσεων για τα παραπτώματα και τις σοβαρές παραβάσεις των δημοσίων υπαλλήλων εξακολουθούν να επιβάλλονται από τα παλιά Πειθαρχικά, στα οποία μετέχουν και οι συνδικαλιστές. 

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: