Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Δ.Σ. της Δωδώνης να μην παραλαμβάνει πλέον το αιγοπρόβειο γάλα από το σταθμό μεταφόρτωσης στο Καστρί Καναλακίου αλλά να το μεταφέρουν  μόνοι τους οι  παραγωγοί σε μεγάλη απόσταση, στον σταθμό κοντά  στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Όταν εδώ και δυο χρόνια καταργήθηκε ο σταθμός παραλαβής γάλακτος στο Καστρί Καναλακίου και μετατράπηκε σε σταθμό μεταφόρτωσης, οι κτηνοτρόφοι  εξέφρασαν ανησυχία και  επισήμαναν το ενδεχόμενο,  αυτή η αλλαγή, να έχει ως επακόλουθο πέραν των άλλων δυσκολιών και την μη παραλαβή αιγοπρόβειου γάλακτος τους θερινούς μήνες και  να αναγκάζονται οι ίδιοι να  το μεταφέρουν  σε απόσταση που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, στον καινούργιο σταθμό στη Γρίκα Θεσπρωτίας. Τελικά οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν ……
Παρόλο που  η διοίκηση της εταιρίας δεσμεύτηκε ότι θα παραλαμβάνεται, όλη η ποσότητα του γάλακτος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.
 Οι ανησυχίες των κτηνοτρόφων επιβεβαιώθηκαν αφού την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκαν όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ότι το γάλα τους θα παραλαμβάνεται μόνο από το σταθμό της Παραμυθιάς. Οι κτηνοτρόφοι καλούν τη διοίκηση της Δωδώνης να ανακαλέσει την απόφαση αυτή αφού κανείς τους δεν έχει τη δυνατότητα να την εφαρμόσει και η απόφαση αυτή θα τους οδηγήσει σε αδιέξοδο προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.

Δίκαια θεωρούν ότι η απόφαση αποτελεί εμπαιγμό, αδιαφορία και απαξίωση του κλάδου και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν δυναμικά αν χρειαστεί το αίτημα τους αφού το κόστος μεταφοράς για τη Δωδώνη είναι αμελητέο ενώ για τον κάθε κτηνοτρόφο ξεχωριστά δυσβάστακτο.
Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στήριξε το αίτημα των κτηνοτρόφων, όταν καταργήθηκε ο σταθμός μεταφόρτωσης και δόθηκε η λύση της μεταφόρτωσης με ελάχιστο κόστος για την εταιρία. Η Περιφέρεια, τώρα που το πρόβλημα εντείνεται και η αρχική συμφωνία ανατρέπεται, οφείλει να πάρει θέση και να πιέσει τη διοίκηση της Δωδώνης να μη δημιουργεί προβλήματα στους παραγωγούς, οι οποίοι αποτελούν και τη «δυναμή» της.

Περιφερειακοί σύμβουλοι  Πρέβεζας
Αρβανίτης Κώστας
Ζάκας Γιώργος
Αναγνώστου Δήμητρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: