Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Για δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Φιλιππιάδα αντί της Άρτας, προσανατολίζονται οι σύμβουλοι του Δένδια.


Η πρόταση που θα μεταφέρουν στην κυβέρνηση οι απεσταλμένοι των Δένδια και Παναγιωτόπουλου

Όχι πως φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των παραγόντων της Άρτας, αλλά το ταξίδι των ειδικών συμβούλων των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και Εθνική Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ... οδηγεί τους κυβερνητικούς παράγοντες σε άλλον προσανατολισμό για το κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.

Οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών, έφτασαν στην Άρτα την περασμένη Πέμπτη και επιθυμώντας να παραμείνει η παρουσία τους εδώ μυστική, περιόδευσαν σε Γιάννενα και Άρτα, για να δουν που βολεύει καλύτερα να στηθεί το κέντρο φύλαξης μεταναστών. Επισκέφτηκαν το στρατόπεδο Βελισσαρίου στα Γιάννενα, το στρατόπεδο Φιλιππιάδας και το στρατόπεδο της Άρτας, για να δουν που υπάρχουν οι περισσότερες προϋποθέσεις για να στηθεί εξ ολοκλήρου το κέντρο μεταναστών.

Φαίνεται πως τις περισσότερες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώνει το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, το οποίο έχει κλείσει εδώ και δυό χρόνια περίπου και έκτοτε είναι εγκαταλειμμένο, μιας και δεν έχει υλοποιηθεί κάποια δράση εκεί.

Βεβαίως το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, είναι ότι τα παλιά τολ έχουν γκρεμιστεί και υπάρχει, αυτή την στιγμή, προς χρήση μόνο μια μεγάλη αποθήκη, που όμως απαιτεί συγκεκριμένες και πολυδάπανες εργασίες, για να πληρεί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Τις πληροφορίες και την άποψη που διαμόρφωσαν οι απεσταλμένοι, θα συζητήσουν οι υπουργοί κ.κ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, λογικά θα πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση.

Ένα ακόμη στοιχείο, που συνηγορεί υπέρ της λύσης της Φιλιππιάδας, είναι και το γεγονός ότι διαμηνύθηκε απ' τον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση, ότι δεν θα είχε αντίρρηση να λειτουργήσει εκεί, το κέντρο φύλαξης μεταναστών.

www.gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: