Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση παραχώρησης ακινήτων κατά χρήση και κατά κυριότητα, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάσει του Ν. 4061/2012.


Η παραχώρηση εκτάσεων γίνεται ως εξής: 

Α. Κατά χρήση, έναντι τιμήματος, ή δωρεάν για κοινωφελείς σκοπούς σύμφωνα με τα άρθρα 4-11 του Ν. 4061/2012, για δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα, για επενδύσεις, για αναπτυξιακούς σκοπούς, για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κλπ. Για τις περιπτώσεις αυτές ακολουθείται είτε διαδικασία βάσει βαθμών που συγκεντρώνει κάθε ενδιαφερόμενος σύμφωνα με ομάδες κριτηρίων, είτε η διαδικασία της δημοπρασίας. 

Β. Κατά κυριότητα στις παρακάτω περιπτώσεις: 

Σε περιπτώσεις μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 22, ενώ για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε αυτό, υποβάλλεται αίτημα εξαγοράς όπως παρακάτω. 
Σε περιπτώσεις εξαγοράς ακινήτων για όσους κατέχουν ακίνητα που διαχειρίζεται το Υπ.Α.Α. & Τ. βάσει της διαδικασίας του άρθρου 23, με προθεσμία που λήγει στις 22-9-2012. 
Για τμήματα βοσκοτόπων που παραχωρήθηκαν σε κτηνοτρόφους για κτηνοτροφική αποκατάσταση και άλλαξαν χρήση σε γεωργική, μέσω της διαδικασίας εξαγοράς του άρθρου 24, με προθεσμία που λήγει στις 31-12-2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας (Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού & Αναδασμού). 

www.preveza-info.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: