Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Από Σεπτέμβριο τα... νεότερα για τον Μητροπολίτη Πρέβεζας


Δεν υπήρχε τις τελευταίες ημέρες κάποια σημαντική εξέλιξη, όσον αφορά τη διαδοχή στην κεφαλή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι «ζυμώσεις» στους κόλπους της Εκκλησίας για να καταλήξει η Ιεραρχία στους υποψήφιους Μητροπολίτες Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα τέσσερα ονόματα (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ), που σας είχαμε αποκαλύψει ότι «παίζουν» δυνατά για τη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ισχύουν κανονικά στην «κούρσα» της διαδοχής, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα του Ά' Γραμματέα-Πρακτικογράφου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Κλήμη Κουτσομύτη και του Αρχιμανδίτη Χρυσόστομου Τσιρίγκα, δείχνουν να κερδίζουν έδαφος.

Η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 2-5 Οκτωβρίου στην Αθήνα, θα «βγάλει» τον Ιερέα που θα πάρει τη θέση του Μακαριστού Μελετίου, που εκοιμήθη προσφάτως, αν και νωρίτερα θα έχει ξεκαθαρίσει το «φαβορί» για τη θέση.

Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε από εκκλησιαστικούς κύκλους και το όνομα του Αρχιμ. Δημήτριου Αργυρού, Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως υπάρχει βάση σε αυτές τις φήμες.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: