Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Μπαλάκι» έχει γίνει η μεταφορά των μαθητών των σχολείων της Πρέβεζας

«Μπαλάκι» έχει γίνει η μεταφορά των μαθητών

Το πινγκ-πονγκ αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων και Περιφερειών, που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης», θα επηρεάσει αναπόφευκτα και την Π.Ε. Πρέβεζας. Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία των Δήμων για το σχολικό έτος 2012-2013, η οποία σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», θα πρέπει από τον Σεπτέμβριο να είναι αποκλειστική και εξ' ολοκλήρου ευθύνη των Δήμων, θα παραμείνει τελικά προσωρινά αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, μας ενημέρωσε ότι δόθηκε ακόμη μια παράταση στο συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Περιφέρεια είναι εκείνη που αναλαμβάνει το κόστος και την εκτέλεση των σχετικών δρομολογίων, με τις σχετικές υπογραφές συμβάσεων, μέχρι οι Δήμοι να αναλάβουν την ευθύνη.

Πρόβλημα από το γεγονός ότι η ευθύνη μεταφοράς των μαθητών έχει γίνει «μπαλάκι», αναφορικά με την Π.Ε. Πρέβεζας, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει, αν και με τα όσα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο κανείς δεν μπορεί να βάλει και το χέρι του στη... φωτιά.

Η χρονική παράταση στους Δήμους, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έγινε, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τα οικονομικά των Δήμων (μεταξύ άλλων και του Δήμου Πρέβεζας), λόγω μη καταβολής χρημάτων των Κ.Α.Π. από την κεντρική διοίκηση της χώρας, προς την αυτοδιοίκηση. Μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, θεώρησε το Υπουργείο ότι καλό θα ήταν να αποφευχθεί.
Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετηθούν τα παιδιά, εν όψει της έναρξης σχολικής χρονιάς. Τόσο απλά...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: