Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο Μπουνιουέλ και ο Σαμαράς....


Ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ θύμιζε η πανηγυρική άφιξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Πύλο.

Ο κόσμος ζητωκραύγαζε και επευφημούσε τον πρωθυπουργό που τήρησε κατά γράμμα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του: να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, να μειώσει τους φόρους, την ανεργία και φυσικά να μην προχωρήσει σε οριζόντιες μειώσεις.

Ορδές κόσμου λοιπόν χειροκροτούσαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά γιατί μέσα σε τόσο λίγο χρόνο κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό των 11,5 δισ. ευρώ χωρίς να κάνει οριζόντιες περικοπές, να θίξει τις συντάξεις, δίχως να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση, και φυσικά χωρίς να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους με την μέθοδο της εφεδρείας Με λίγα λόγια να τηρήσει κατά γράμμα το Ζάππειο Ι, ΙΙ, III, ΙV, φτου και βγαίνω.

Τώρα το ότι αποφάσισαν να σακατέψουν το εφάπαξ, να μειώσουν ακόμα και τη σύνταξη του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, να ξεπουλήσουν επί πινακίου φακής τα δημόσια φιλέτα, να πετσοκόψουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης δεν έγιναν βεβαίως με.. εντολή Σαμαρά.

Με εντολή Σαμαρά, όπως έγραψε ο συνάδελφος Κώστας Χατζίδης, έκλεισε το εστιατόριο του Μαξίμου, ηλεκτροδοτήθηκε το Άσυλο Ανιάτων, έγινε η επιχείρηση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία και η ανεπιτυχής προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Άγιον Όρος. 

Δεν ιδρώνει όμως κανένα κυβερνητικό αυτί. Χάρη στα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, το νέο θεατρικό, Βοναπαρτικό έργο που ανεβάζει το Μαξίμου τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει αποσπάσει καλές κριτικές και κόβει χιλιάδες εισιτήρια.

Εκεί λοιπόν στη Μεσσηνία, ο κ. Σαμαράς είπε κάτι, το οποίο με προβλημάτισε. "Περνάμε δύσκολα. Θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες. Αλλά είμαστε Έλληνες. Και σε αυτή την πατρίδα, τα πάντα, όπου και αν γυρίσει κανείς να δει, ξεχειλίζουν από Πολιτισμό. Ακόμα και οι θάλασσές της"!

Στο δικό μου μυαλό τα πιο πάνω σημαίνουν ότι μπορεί να μην φτάνουν τα 11,5 δις που μας ζητούν και ίσως χρειαστεί να λάβουν και άλλα μέτρα μέσα στο χειμώνα.

Επίσης κατάλαβα ότι σαν λαός είμαστε σκληραγωγημένοι και μπορούμε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

Ή εν πάση περιπτώσει να βγάλουμε τη ζώνη και να αρχίσουμε να κυνηγούμε όλοι μαζί τους κακούς μετανάστες που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας, τον καθαρισμό των γερόντων μας, το μεγάλωμα των παιδιών μας, το όργωμα των χωραφιών μας, την αμμοβολή των καραβιών μας, και άλλες δουλειές που τόσο πολύ διεκδικούμε οι εμείς οι φιλήσυχοι πολίτες που θέλουμε να ξεβρομίσουμε τον τόπο μας. 

Κι αν μας πετάξουν έξω από το ευρώ, δηλαδή στη θάλασσα, δεν ανησυχώ. Γιατί όπως είπε ο πρωθυπουργός μας έχουμε πολιτισμένες θάλασσες. 

www.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: