Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ενοίκιο θα κληθούν να πληρώσουν ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου Πρέβεζας, για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ενοίκιο θα κληθούν να πληρώσουν ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου Πρέβεζας

Κινητοποίηση στους ιθύνοντες των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Δήμου Πρέβεζας, έχει προκαλέσει η πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, να εισπράξει ενοίκιο για τη χρήση των αθλητικών χώρων, όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Πρέβεζας, από τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Οι σύλλογοι στίβου, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις, κολύμβησης και άλλων αθλημάτων θα κληθούν να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ την ημέρα για τη χρήση του κάθε αθλητικού χώρου (300 ευρώ τον μήνα), εφόσον έχουν ακαδημίες, οι οποίες τους αποφέρουν έσοδα από τις συνδρομές που καταβάλλουν οι γονείς των παιδιών. Υπάρχει βέβαια και μια εξαίρεση στην συγκεκριμένη πρόθεση του Δήμου.

Ο κανονισμός λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πρέβεζας, στο άρθρο 13, αναφορικά με τις χρεώσεις χρήσης αθλητικών χώρων, αναφέρει: «Το αντίτιμο της χρήσης των αθλητικών χώρων θα καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης στην περίπτωση που αναλάβουν τη συντήρηση, καθαριότητα και λειτουργία των χώρων, δύναται να μην καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας, υπεύθυνο για τον αθλητισμό, κ. Γιώργο Φραγκούλη, μας ανέφερε χαρακτηριστικά για την πρόθεση του Δήμου πάνω στο θέμα: «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να απασχολεί προσωπικό του και να καταβάλλει χρήματα για τη συντήρηση, καθαριότητα και λειτουργία των αθλητικών χώρων για ένα σωματείο και εκείνο να έχει έσοδα από τις ακαδημίες του και να μην δίνει τίποτα στο Δήμο. Δε ισχύει βέβαια σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας αυτό. Σε άλλους Δήμους της χώρας πάντως τα ποσά που δίνουν σωματεία για τη χρήση αθλητικών χώρων είναι τεράστια και αυτό θεωρείται μάλιστα και φυσιολογικό. Οπως και να έχει ο κανονισμός του Δήμου είναι ξεκάθαρος για το ζήτημα, υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, απλά δεν είχε τηρηθεί».

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27 Αυγούστου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι αλήθεια πάντως πως τα αθλητικά σωματεία της πόλης είναι πηγή ζωής για την Πρέβεζα και μια οικονομική επιβάρυνση, στους καιρούς που ζούμε, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα. Από την άλλη υπάρχουν ρητές εξαιρέσεις στον κανονισμό του Δήμου, για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αρκετά σωματεία θα εξαιρεθούν. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση στις 27 του μηνός...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: