Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Τρικυμία» ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Κατήργησαν τον Γεν. Διευθυντή Ζ. Κολιό και τη θέση του πήρε ο Κ. Χαραλαμπόπουλος.

«Τρικυμία» ε­πικρατεί στο νεοπαγές κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελ­λήνων» του κ. Παναγιώτη Καμμένου, λίγους μόνο μήνες μετά τις εκλογές.Στελέχη αλληλοϋπονομεύονται, κατηγορίες απευθύνονται δεξιά και αριστερά, ενώ αποκαλύπτονται και τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που υπήρχαν και κατά την προεκλογική περίοδο, τα οποία ωστόσο είχαν μείνει στην αφάνεια.Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει έχει αφετηρία την Ήπειρο. Με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος παύθηκε από Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής ο καταγόμενος από τη Φιλιππιάδα κ. Ζώης Κολιός και στη θέση του τοπο­θε­τή­θηκε ο «μεταγραφείς» στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, πρώην πολιτευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Χαραλαμπόπουλος.


Απειλεί με αποκαλύψεις 
Η αποπομπή του κ. Κολιού έχει τη βάση στις έντονες διαφωνίες που υπήρχαν με άλλα στελέχη που εδρεύουν στα κεντρικά του κόμματος και είχαν την ευθύνη για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων στην Ήπειρο. Ωστόσο όπως προκύπτει από ανάρτηση του κ. Κολιού στο Facebook, σε βάρος του - και προφανώς για να δικαιολογηθεί η απόφαση αποπομπής του- διακινήθηκαν διάφορες φήμες, περί δήθεν κακής διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος. «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να είναι αυτός ο λόγος, μάλλον πλανάται πλάνην οικτρά», απαντά ο κ. Κολιός που προσθέτει ότι έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος στα βιβλία του κόμματος από τους Ορκωτές Ελεγκτές της Βουλής. «Τα λεφτά που έρχονται δεν ήθελα να διαχειριστώ, γιατί εγώ θα τα έστελνα στην Περιφέρεια, σ' όλη την Ελλάδα. Εκεί που ανήκουν. Και όχι μέσω ταξιδίων συντονιστών κ.λπ.», προσθέτει ο πρώην πλέον γενικός και οικονομικός διευθυντής των ΑΝΕΛ, ο οποίος προαναγγέλλει να μιλήσει προσεχώς: «Και θα τα πούμε, και θα τα δείξουμε όλα, για να ξέρουμε όλοι με ποιους έχουμε να κάνουμε», καταλήγει κάνοντας και αναφορά σε τηλεφωνικές απειλές που δέχεται!

Προεκλογικά «παρατράγουδα» 
Αποκαλυπτική είναι όμως και επιστολή του στελέχους των ΑΝΕΛ κ. Ηλία Μάντζαρη. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στα όσα προηγήθηκαν της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος στην Ήπειρο, αλλά και τις αποστάσεις που πήραν στη συνέχεια υποψήφιοι, με αναφορές κυρίως στα Ιωάννινα. Ο κ. Μάντζαρης, αναφέρει ότι έχτιζε η ομάδα του κ. Ζώη Κολιού, το γκρέμιζε το δίδυμο των κ.κ. Μπέλτσου - Λύτρα από τα κεντρικά του κόμματος.Σημειώνει ότι μετά την τοποθέτηση του κ. Βασίλη Χήτου στο ψηφοδέλτιο, υπήρξε αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος στα Ιωάννινα, με άλλους υποψήφιους, ενώ κάνει και εκτενή αναφορά στον κ. Γ. Ανυφαντή, στον οποίο καταλογίζει ότι στις δεύτερες εκλογές, ούτε κατέβηκε υποψήφιος, ούτε παρείχε στήριξη στους υποψήφιους του συνδυασμού και ιδιαίτερα στο Βασίλη Χήτο.Επίσης αναφέρεται και στον κ. Αντ. Παπαθανασίου, που δεν ήθελε να κατέβει υποψήφιος στις δεύτερες εκλογές και ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χολωμένος από την επιλογή Χήτου. Ακόμη καταφέρεται κατά του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι πίστεψε τους συκοφάντες του κ. Ζώη Κολιού, προς τον οποίο εκφράστηκε με απρέπεια. «Πρόεδρε, εμείς δεν σε έχουμε για τέτοιον. Γιατί μας απογοητεύεις;», αναρωτιέται ο κ. Μάντζαρης, ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι το γραφείο του κόμματος στα Γιάννινα, που ήταν το πρώτο πανελλαδικά - και εγκαινιάστηκε μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρο Π. Καμένο, έκλεισε με εντολή του δίδυμου Λύτρα - Μπέλτσου και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ για λειτουργικά έξοδα τους ΑΝΕΛ.Ο κ. Μάντζαρης κατηγορεί επίσης το ανωτέρω δίδυμο, ότι την ίδια τακτική ακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γιάννη Γιώτη, εκ των οργανωτών του κόμματος στα Ιωάννινα, που τέθηκε κι αυτός σε δυσμένεια.Η αποπομπή Κολιού και τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μάντζαρης, έχουν επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα για το κόμμα του κ. Καμμένου στην Ήπειρο, επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές τάσεις που είχαν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: