Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Πρέβεζα γιόρτασε τη σαρδέλα της!

Η Πρέβεζα γιόρτασε τη σαρδέλα της!

Εκατοντάδες άτομα από τον Νομό Πρέβεζας αλλά και από τις γύρω περιοχές βρέθηκαν χθες το βράδυ στην Πρέβεζα και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, τη γιορτή της σαρδέλας.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την παράδοση της Πρέβεζας η Γιορτή της σαρδέλας δεν μπορούσε να λείψει από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος το φετινό Καλοκαίρι και εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν χθες την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα Αμβρακικού ψημένη στα κάρβουνα, κηπευτικά από την περιοχή, άφθονο κρασί και βέβαια τραγούδι και χορό.



IMG 8731

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού του δήμου, αλλά και του συλλόγου γυναικών Αγίου Θωμά, ενώ τη διασκέδαση των παρευρισκομένων είχε αναλάβει με παραδοσιακά τραγούδια ο Γιώργος Τσουμάνης στο κλαρίνο, ο Γιώργος Καψάλης στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Τουρνάς στο τραγούδι, ο Κώστας Γεραγόρης στα κρουστά, ο Σάκης Καρακώστας στο βιολί και ο Αλέξανδρος Σωτήρχος στου λαούτο.

IMG 8707

Τα κάρβουνα είχαν ανάψει από νωρίς το απόγευμα και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου με υγεία για όλο τον Ελληνικό λαό.
Δείτε σχετικό βίντεο.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: