Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τι έχεις άνθρωπε μου; Τι όνειρο ήταν αυτό που είδες παραμονές Δεκαπενταύγουστου;

Τι έχεις άνθρωπε μου;

Τι όνειρο ήταν αυτό που είδε ο Αντώνης Σαμαράς την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου: Ήταν η Παναγία ή ο σατανάς μεταμφιεσμένος; Μάλλον το δεύτερο.

Εις μάτην. Φαίνεται ότι ακόμα και η Μεγαλόχαρη μας έχει εγκαταλείψει. Εις μάτην τα εκατομμύρια των πιστών περίμεναν ένα (έστω) θαύμα. Ένα ακόμα Δεκαπενταύγουστο μιας ακόμα Κοίμησις της Θεοτόκου πέρασε στο ντούκου. Το τελευταίο, μάλιστα, ανατρέχει από τον περασμένο αιώνα.

Από εκείνη την 15η Αυγούστου του 1940 όταν αυτοί οι ύπουλοι οι Ιταλοί βύθισαν την "Έλλη". Αμέσως μετά είχαν εκτοξεύσει άλλες δύο τορπίλες. Για να βυθίσουν δύο ακόμη επιβατικά πλοία που ήταν στο λιμάνι. Ως εκ θαύματος, όμως, οι τορπίλες δεν βρήκαν τους στόχους τους. Έφυγαν ξόφαλτσα από τα δύο πλοία και χτύπησαν στον λιμενοβραχίονα. Η Παναγιά είχε κάνει το θαύμα της. Και τα πλοία έσωσε (που στο κάτω κάτω της γραφής ήταν ασφαλισμένα), αλλά το κυριότερο έσωσε τους ανθρώπους. Τους επιβαίνοντες πιστούς.

Έκτοτε και έχουν περάσει πλέον 70 χρόνια, άλλο θαύμα δεν έχει αναφερθεί. Πιθανόν ακόμα και η Παναγιά να έχει αηδιάσει με αυτά που κάνουν οι Έλληνες και να τους έχει εγκαταλείψει. Να τους έχει αφήσει στα χέρια της αδίστακτης Μέρκελ. Κι αν κάνει, όμως, που και που κανένα θαύμα θα βγει να το πει; Προσφέρει τη βοήθεια της εν κρυπτώ. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σε κάποιους εκ των ευσεβών και ταπεινών πιστών. Όπως π.χ ο Άγγελος Αναστασιάδης που συνεχώς τιμά τη χάρης και και με κάθε ευκαιρία την επικαλείται.

Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, η σωτηρία του ΠΑΣ Γιάννενα και η παραμονή του στη Σούπερλιγκ, να οφείλεται σε δικιά της παρέμβαση. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Όπως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με ποιο τρόπο εκφράζεται κάθε φορά η θεϊκή παρέμβαση και βούληση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λοιπόν, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ο Αντώνης Σαμαράς είναι σφόδρα αναστατωμένος.
Τη παραμονή της Παναγίας είδε ένα όνειρο που τον έκανε να πεταχθεί κάθιδρος μέχρι το ταβάνι που λέει ο λόγος. Εμφανίστηκε εμπρός του μια γυναίκα φτυστή η Παναγία, όπως την ξέρουμε από τις εικόνες. Στάθηκε απέναντι του και με σταθερή φωνή άρχισε να του λέει:

"Πάλι σε βλέπω σκεφτικό. Τι έχεις άνθρωπε μου; (σ.σ κάθε ομοιότης με το ομότιτλο τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, τυχαία). Είμαι η Μαρία και θέλω να σου πω δύο πράγματα. Μη στέκεσαι στο παρελθόν. Ότι είπες πριν τις εκλογές το είπες. Όταν φεύγουν τα λόγια δεν επιστρέφουν πίσω. Είπες εκεί στο Ζάππειο κι άρχισες να φωνάζεις μάλιστα: "Λεφτά δεν υπάρχουν. Σε ποιους το φωνάζω; Στους δανειστές μας. Δεν υπάρχουν λεφτά και νέες περικοπές συντάξεων.
Είπες κι άλλα σχετικά Αντώνη: "Όχι σε οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις, που βαθαίνουν την ύφεση... Δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα ώστε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση. Εμείς θα κόψουμε σπατάλες για να προστατέψουμε κι όπου μπορούμε να αποκαταστήσουμε μισθούς και συντάξεις. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά".

Εσύ τα έλεγες Αντώνη όλα αυτά τον Απρίλιο. Για να γίνεις Πρωθυπουργός, όταν ήξερες ότι τον Αύγουστο έπρεπε να πάρεις τα μέτρα των 11.5 δις. Πολιτικός είσαι, όμως, Αντώνη μου. Δεν είσαι ο Απόστολος Παύλος να κηρύττεις το λόγο του Θεού. Ψέμματα ήθελαν να ακούσουν αυτοί που σε ψήφισαν, ψέμματα τους είπες. Δεν είσαι ο μοναδικός. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Ποιος πολιτικός είπε αλήθεια σε αυτόν τον τόπο για να πεις εσύ;
ΕΟΚ; και Νάτο το ίδιο συνδικάτο, φώναζε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το μπαλκόνι. "Έξω οι βάσεις του θανάτου" που είχε δεσμευτεί ότι θα διώξει. Και τελικά αντί για τις βάσεις έδιωξε τη Μαργαρίτα και πήρε τη Δήμητρα. Κι οι Έλληνες τον έχουνε κορώνα στο κεφάλι τους. Όπως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τον αποκαλούν και Εθνάρχη. Μέχρι και τα δέντρα είχαν ψηφίσει κάποτε για να γίνει Πρωθυπουργός. Και μετά την κοπάνισε στο Παρίσι με ψεύτικο όνομα. Κι επί Δικτατορίας είχε αράξει. Όχι αντίσταση δεν έκανε, αλλά βαριότανε και δήλωση να κάνει.

Μη σε παίρνει, λοιπόν, από κάτω Αντώνη. Την ξέρεις αυτή τη δουλειά πολύ καλά. Δεν έχεις κάνει άλλη, άλλωστε, στη ζωή σου. Μόλις 27 χρονών ήσουνα όταν βγήκες για πρώτη φορά βουλευτής. Κι είχες βάλει στόχο να γίνεις Πρωθυπουργός. Ένας τρόπος υπήρχε για να το πετύχεις. Να λες ψέμματα. Κι αυτό έκανες. Δεν είχες άλλη επιλογή.

Μη δίνεις λοιπόν καμιά σημασία σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Ότι το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Δικό τους πρόβλημα. Όχι δικό σου. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν και τι ψηφίζουν. Φρόντισε, λοιπόν, όσο θα είσαι ακόμα Πρωθυπουργός να το χαρείς και να το απολαύσεις. Εσύ τουλάχιστον το ξέρεις πολύ καλύτερα από τον καθένα: Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες σώνονται. Αυτά είχα να σου πω, Αντώνη, να προσέχεις τον εαυτό σου".
Να ήταν άραγε η ίδια η Παναγία αυτοπροσώπως; Δύσκολο να μιλάει η Μεγαλόχαρη με τόσο σκληρά και απάνθρωπα λόγια. Να μην αισθάνεται τον ανθρώπινο πόνο και το δράμα που ζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν επρόκειτο, λοιπόν, περί θαύματος. Όνειρο ήταν και πάει. Η ανάγκη του Σαμαρά να τονώσει την αυτοπεποίθηση του ήταν που το προκάλεσε. Μια μαϊμού-Μαρία ήταν και τίποτα περισσότερο. Αν δεν ήταν ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιεσμένος για να σπρώξει μια και καλή τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα μαζί στο δρόμο της καταστροφής και του ολέθρου.

Κώστας Καίσαρης
www.ramnousia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: